(T)huis herontdekken

  • Post category:Terug thuis
  • Post comments:0 Comments
  • Reading time:2 mins read

We zijn op tijd uit de veren. We rijden vandaag niet alleen naar huis, we gaan zelfs eerst nog onze eerste Covid-vaccinatie ophalen. Om 11u30 moeten we aan het vaccinatiecentrum zijn. We zitten dus met een harde deadline. Het is echter geen enkel probleem om Lander en Fien in beweging te krijgen vandaag. Zouden ze graag naar huis gaan? 😉

De terugrit verloopt vlot, net zoals de passage bij het vaccinatiecentrum. Voor we het goed en wel beseffen, zijn we – eindelijk – op weg naar ons oude vertrouwde (t)huis. Inge en Stijn – onze buren – hebben alweer voor een prachtige thuiskomst gezorgd. De voordeur is mooi versierd en er hangt een groot papier ‘Welkom thuis’ op.

Inge & Stijn zorgen alweer voor een mooie thuiskomst

De indrukken zijn overweldigend: ons huis lijkt groot. Immens groot. Veel te groot. Wow. En hoe mooi. Het wordt een herontdekking van ons huis.

En dan is er de tuin. Ongelooflijk hoe alles gegroeid is. Feller dan andere jaren, zo lijkt het wel. En sommige planten woekeren echt: de trampoline is bijvoorbeeld overwoekerd door een klimplant. We banen ons een weg tot aan de vijver. Het uitzicht is hier danig veranderd. Ook al omdat onze belangrijkste boom hier is omgewaaid terwijl we in Zweden waren. Hij ligt vredig te rusten in de vijver.

We wandelen een stukje door de tuin
De trampoline speelt verstoppertje

We laten het eerst even allemaal op ons af komen. Daarna is het tijd voor lunch en maken we ons huis terug klaar om in te wonen: hier en daar wat poetsen, bedden opnieuw opdekken, koelkast opzetten, enzovoorts. We weten wat doen en dat zal de komende dagen zo blijven. Maar tussen alle werkjes door, maken we zeker ook tijd voor praatjes met de buren, met familie, met vrienden, … . 

’s Avonds eten we lekkere frietjes (met de grootouders). Wat smaakt dat! Geen frietjes zoals Belgische frietjes :-). Daarna kunnen we een eerste keer in onze oude vertrouwde bedjes slapen. We zijn nu echt terug thuis!!!

Een reactie achterlaten