Een heel lange dag rijden (Alveringem)

  • Post category:Terug thuis
  • Post comments:0 Comments
  • Reading time:2 mins read

Het is een korte nacht geworden. Het mocht dan wel een mooie kajuit zijn, toch heb ik niet zo goed geslapen. Jammer, maar helaas. We beginnen nu aan een lange dag rijden. Wanneer Bert rijdt, kan ik vast nog een powernap doen.

We komen aan in Duitsland 🇩🇪!!!

We rijden pal in de ochtendspits van de boot. We worden meteen begroet door lage mist en door heel veel auto’s. Wat is het hier druk! De laatste dagen hebben we al wel wat kunnen wennen aan druk verkeer, maar dit is nog een graadje erger. Straks in België zal het zowaar nog straffer worden. 

We krijgen ook meteen een paar zotte maneuvers te zien. Daar zijn we al helemaal niet meer aan gewoon. Van die zotte maneuvers hebben we in Zweden werkelijk geen enkele keer gezien. Hier in Duitsland wonen duidelijk mensen die ten koste van alles snel op het werk willen geraken. Hopelijk plakken ze niet eerder tegen een boom.

Na een uurtje zetten we ons een eerste keer langs de kant om te ontbijten. We zullen nog een paar keer halt houden om te tanken, om te eten of gewoon om even de benen te strekken. Tijdens deze pauzes zien we meer mondmaskers dan we in lange tijd hebben gezien. Hier is Corona duidelijk nog gevaarlijker dan in Zweden ;-). Het is opnieuw stevig wennen aan al die verstopte gezichten.

Het verkeer op een kalmer moment

Tijdens de dag komt de zon er stilletjesaan door, maar het verkeer blijft wel erg druk naar ons aanvoelen. Het rijden went niet en het wordt effectief een hele, lange dag. Uiteindelijk zullen we pas rond 18u30 op onze camping nabij De Panne toekomen. Met de mobilhome gaat alles toch net iets trager dan Google voorspeld. Bovendien staan we enkele keren in de file. Eerst in Duitsland om wille van wegenwerken, later ook rond Antwerpen. 

Het weer is gelukkig fantastisch en we zijn dan ook meteen opnieuw in vakantiestemming. Lander en Fien zitten meteen in de speeltuin van de camping en komen iets later aangereden op Go-carts. Ik flans snel wat eten in elkaar. Na een lekkere, Zweedse maaltijd duiken we ons bedje in want morgen volgt opnieuw een lange dag. Ditkeer een leuke: we gaan Plopsaland onveilig maken!!!!!

Een reactie achterlaten