Afscheid in stijl (op de boot)

Wat een geluk! Ook vandaag kunnen we buiten ontbijten. De regen wacht nog eventje tot we de camping verlaten hebben.

Wat een geluk: alweer kunnen we buiten ontbijten

Vandaag is het ook het moment om de laatste 2 items van onze Zweeds bucketlist te schrappen. Het eerste: winkelen in de Lidl. Jan Snoeijs, speciaal voor jou kopen we vandaag ons brood in de Lidl. Het product zelf blijkt goed. De zakjes waar ze in moeten, zijn al stuk gescheurd nog voor ik aan de mobilhome ben. Dàt kan beter ;-).

Speciaal voor jou Jan: op weg naar de Lidl in Zweden

Daarna vervolgen we onze trip naar Malmö. Eerste halte: een Covid-test laten afnemen. Dat verloopt allemaal vlot. Terwijl we lunchen, krijgen we het resultaat al binnen: 2x negatief. Belgium, here we come!!!! Al moet ik eerlijk toegeven dat ik er ook wat triestig en weemoedig van wordt om Zweden na deze lange intense reis te verlaten.

Daarna volgt een leuke middag in Malmö. Het blijkt echt een prachtige stad waar het heel aangenaam lijkt om te wonen. We ontdekken de vernieuwde havenbuurten, de turning torso, enkele parken en natuurlijk ook het oude stadsgedeelte. Hoewel we normaal uitgeregend behoorden te worden volgens de voorspellingen, is Zweden ons genadig. Malmö glipt tussen alle regenzones door. We krijgen geen regen te zien, uitgezonderd een kwartiertje stortregen. Dat heeft Bert gelukkig op tijd gezien: we zoeken snel een droog plekje op in een winkelcentrum.

Een zicht op ‘NY Hamn’
Een ijsbreker stoomboot
Een oude vuurtoren
Een prachtig kinderkapsalon.
Even uitrusten in het zonnetje in de Väster Hamn. Op de achtergrond onze boot
Het hoogste (en mooiste) flatgebouw van Zweden: de turning torso
Genieten van het uitzicht
‘The little square’ in de oude stad
Het ‘queer monument’ met het stadhuis op de achtergrond
In het Kungsparken

Voor we het goed en wel beseffen, is het tijd om terug naar de mobilhome te wandelen. We willen namelijk ook het laatste item van onze bucketlist nog kunnen afvinken: we gaan hamburgers eten in de ‘Max’, een lokale hamburgerketen. Ik moet zeggen dat die burgers lekkerder zijn dan die van de McDonalds. Of zou het komen omdat het ondertussen 19u30 is en we echt wel reuzenhonger hebben? In elk geval jammer dat we ze niet eerder zijn gaan ontdekken.

Het laatste item van onze checklist: hamburgers eten in ‘de Max’

Nu is het moment gekomen om Zweden en Malmö definitief vaarwel te zeggen. We rijden de laatste kilometers op Zweedse bodem naar de haven om ons in te checken en in de rij te zetten om op de boot te rijden. De rit er naartoe brengt onze aankomst terug naar boven. Met veel weemoed denken we daar aan terug. Het is mooi geweest. We rijden de boot terug op met een hele hoop avonturen in onze rugzak. We hebben veel geleerd over onszelf en over elkaar. We zijn vele male rijker dan toen we 4 maanden geleden toekwamen. Het was weer een hele, mooie, lange reis die we thuis gaan verderzetten. Dag in, dag uit. Jaar in, jaar uit.

Dag Zweden! Dag Malmö!
Een uurtje na vertrek varen we onder de Öresund brug door

This Post Has 2 Comments

  1. Jan en Joke

    Ja Grimme … je hebt duidelijk grenzen verlegd … ik geef je feedback door aan de collega’s in Zweden 😄

Een reactie achterlaten