En dan is het sneller voorbij dan gedacht (Tylösand)

Zweden is vorige donderdag van Covid-kleur veranderd: van helemaal groen naar oranje. Als (nog) niet-gevaccineerde, is er voor ons geen vuiltje aan de lucht zo lang het groen of oranje is. Maar als het rood wordt, moeten we in quarantaine en Covid-testen ondergaan. Na wat overleg hebben we besloten dat risico niet te nemen. We vervroegen onze boot naar Duitsland van 15/08 naar 10/08. Zo zijn we zeker dat we thuiskomen terwijl Zweden nog oranje is.

Deze voormiddag doen we eerst nog wat checks: de regels om door Duitsland te rijden, de regels om door Nederland te rijden, de regels van Finnlines (boot), … .

Als alles er goed uit ziet, brengen we alles in orde voor een vervroegde terugkeer naar België: de boot wijzigen, de vaccinatie vervroegen, kijken waar we een Covid-test kunnen laten afnemen in Malmö, enz. Wat mij opvalt, is het dat het er eigenlijk niet makkelijker op geworden is dan bij onze voorbereiding: de Covid-regels zijn nog steeds overal verschillend en ze wijzigen nog steeds. En om echt een goed beeld te hebben van de precieze regels en interpretatie moet je ook nog steeds verschillende bronnen raadplegen: diplomatie.be, reopen.eu, websites van de verschillende landen zelf, … . En het rotte is: de verschillende bronnen lijken nog steeds niet dezelfde boodschap te geven. Bon, we zullen wel zien.

Na een uurtje of zo is alles in kannen en kruiken. En dan dringt het pas echt tot mij door: nog maar 3 nachten hier in Zweden en het is voorbij. Daar ben ik toch even niet goed van. En het zal nog tot een stuk in de namiddag duren vooraleer ik mij terug wat beter voel.

Hoe dan ook gaan we die paar dagen nog optimaal benutten. We rijden nu richting ‘Kullens fyr’ – Zwedens helderste vuurtoren – en het bijhorende schiereiland. Vooral dat schiereiland zou een pareltje zijn. Maar eerst nog een laatste keer inkopen doen, want alle voorraadkasten zijn zo ongeveer leeg. Daarna moeten we ook Göteborg nog passeren. Rijden in het verkeer van onbekende, drukke stad is veeleisend, ook al is het weekend. En Bert wil ook nog graag een keertje stoppen bij het kantoor van zijn vroegere werk in Göteborg: het kantoor van Dentsply. Hij is hier een 5-tal keren geweest en het ligt bijna op de werk. Zo is de professionele cirkel weer een beetje rond, zeker met volgende symbolische foto.

Symboliek: hier wordt fysiek de link gemaakt tussen het vorige werk (Dentsply) en het huidige werk (Durven Springen)

Na Göteborg kiezen we even voor gewone, tragere baantjes in plaats van snelweg. Dat geeft een beetje rust. Uiteindelijk stoppen we na een lange, vermoeiende dag in op een strandparking in Tylösand. Na het eten, gaan we nog een avondwandelingetje maken op het prachtige strand. Een uitstekende keuze om deze dag mooi af te ronden. Omdat er ook een stranddouche is, ga ik ook nog eens een toerke lopen op strand. Het lopen en de koude douche doen mij goed en zorgen ervoor dat ik met een goed gevoel mijn bedje in kruip.

We vertrekken op wandeling
Het is al laat wanneer we van de wandeling terugkomen

This Post Has 4 Comments

 1. Andrew

  Göteborg is ook Polestar headquarters 😉
  Geniet van de laatste dagen!

  1. Grimme Bogaerts

   ik heb er hier ondertussen al wel een paar zien rijden. Maar Tesla heeft voorlopig toch nog duidelijk de bovenhand hier 😉

 2. Jan en Joke

  Vlotte en veilige terugrit naar het Belgenlandje 😎 tot binnenkort

  1. Grimme Bogaerts

   Dank je. Eerst morgen een negatieve Covid-test afleggen.

Comments are closed.