Een ander paar mouwen (Myggenäs)

Je gelooft het nooit: geen geblaat van schapen vandaag, maar geloei van koeien. Niet dat er koeien op ons eiland zitten, maar wel op een van de eilanden in de buurt. En geluid kan hier eindeloos ver dragen tussen al die rotsen. Het lijkt alsof er een koe naast onze tent staat. Best grappig. Hoe dan ook betekent het dat we al vroeg uit de veren zijn: rond 7u staan we. Ook het zonnetje is weer van de partij, dat zit alvast mee. Er is vannacht ook iets meer wind op komen zetten. Dat zorgt ervoor dat de tenten niet erg gecondenseerd zijn. En het condens dat er toch is, is snel gedroogd door zon en wind.

Er is dan wel geen condens, maar er zijn wel massa’s oorwormen. Ze hebben zich overal genesteld: in alle gaatjes van de tenten, maar ook tussen onze spulletjes. Niet te geloven waar al die beestjes vandaan komen. We zullen er uiteindelijk over een dag nog eentje uit onze spullen zien kruipen in de mobilhome.

In dit weer is het zaaaaalig ontbijten en we genieten er dan ook met volle teugen van. Daarna begint het echte afbreek- en opruimwerk. Voor we de terugtocht aanvatten, klimmen we nog een laatste keer naar de top van ons eiland en zeggen het vaarwel.

Zaaaaalig ontbijten

We zijn nog maar net op zee en we merken al dat de terugtocht niet zo eenvoudig zal zijn. Ook al lijkt er maar een beetje wind (6 m/s met windstoten tot 11 m/s), het effect op de zee en op onze kajaks mag er wezen. We moeten onze handen bij momenten serieus uit de mouwen steken om vooruit te geraken. Erger nog is het wanneer je even stopt met peddelen om de kaart te bekijken of een foto te nemen. De wind blaast je steevast weg en wel zo dat hij maximaal vat op je heeft. Het is dan een heel huzarenstukje om je terug gedraaid te krijgen tegen de wind in. Want uiteraard lijkt het alsof je steevast tegen de wind in moet roeien.

Peddelen op zee
Op zoek naar een plaatsje om te eten
Op blote voeten gaat dat net iets trager 🙂
Fantastisch uitzicht
Het eten is plezant

We zien het effect van de wind niet alleen op onze kajaks. Hoewel het feitelijk nog prachtig weer is, zijn er gewoon een pak minder boten op zee. We vermoeden dat hier de wind toch ook voor iets tussen zitten.

Het peddelen zelf verloopt bij momenten erg moeizaam, maar het blijft wel heel leuk en in een fenomenale omgeving. De tussenstops die we maken, zijn ook steevast fantastisch. Dit is een absolute aanrader. 

Nog wat peddelen
2 beauties
De 2 andere beauties 😉
Dreigend onweer: we gaan toch niet wéér een douchke krijgen

’s avonds komen we moe maar voldaan opnieuw aan bij Kajaktiv. Na het uitladen en schoonmaken van de kajaks, willen we niets liever dan een douchke pakken en ergens een plaatsje vinden om te slapen. We zoeken dan ook een camping. Deze streek is enorm toeristisch en met dit weer en het weekend voor de deur is de eerste camping volzet. 🙁 

Bij een volgende camping 20 km verder hebben we meer geluk. Het is een camping zoals ik ze in mijn nachtmerrie voorstel: groot, kleine plaatsjes, duur, druk, enzoverder. Maar er is een goede douche en Lander en Fien amuseren zich te pletter in de speeltuin met enkele Nederlandse kinderen. Zij zijn alvast razend enthousiast. 

Wij iets minder, zeker als om middernacht nog steeds luide muziek wordt gespeeld. Wat snak ik terug naar de rust van de eilanden van de voorbije dagen :-).

This Post Has 2 Comments

  1. Tanteke

    Leuke en stevige dagen op zee nonkel Jef zou ook van jullie Kayak avonturen genoten hebben,nog fijne laatste dagen in Zweden tanteke

    1. Grimme Bogaerts

      Da’s waar. Nonkel Jef was een fervente kajakker. Helemaal vergeten. Dankjewel!

Comments are closed.