De snoepwandeling (Krokfors)

Het regent letterlijk tot een half uurtje voor we aan onze wandeling beginnen. Het was dan ook geen geweldige nacht: het tikken van de regen wordt geweldig versterkt in onze mobilhome. Zeker als je – zoals wij – in de alkoof slaapt. Dat is vlak onder het dak. Maar ons hoor je dus niet klagen: geen regen bij het wandelen.

Dat betekent niet dat we niet nat worden: alle begroeiing is kletsnat. En tijdens deze wandeling moeten we ons voortdurend een weg banen door lage begroeiing. Dat betekent dat wij kletsnat worden tot aan onze knieën, voor de kindjes tot ongeveer aan hun heup. Het duurt ook niet lang voor onze schoenen binnenin lekker nat zijn. Ze worden gelukkig niet echt zompig.

Het ‘nat’ is alomtegenwoordig op deze wandeling.

De wandeling zelf is afwisselend, maar meestal niet veel soeps. Er zijn een paar hele, mooie stukjes bos, maar zeker zoveel lelijke stukken of stukken waar weinig of niets te beleven valt. Hier en daar komen we ook een mooi meertje tegen. Soms vragen we ons wel af waarom het hier een natuurreservaat is: er wordt aan bosbouw gedaan en er lijken ook redelijk wat mensen in het natuurreservaat te wonen. Bovendien lopen er ook (onverharde) wegen door.

Een mooi stukje bos
Mooie heide langs de kant van de weg
Verloren lopen in nieuwe stukjes bos
Tot de knieën in de lage begroeiing. In dit geval prachtige heide.
Het meertje waar we lunchpauze houden mag er best wezen
Een mooie plaats om te lunchen bij een vuurtje
Wat dacht je hiervan?
Een close-up van de waterlelies op het meer
Een mooi setje paddenstoelen
Het laatste stuk van de wandeling loopt langs een grooooooot meer.

Ook al is de wandeling niet veel soeps, ze is wel veel snoeps :-). Overal langsheen de wandeling zijn de bosbessen in grote getale aanwezig. Daarnaast vallen er op sommige stukken ook wilde frambozen te rapen. We lopen dan ook regelmatig wat vertraging op.

Deze keer zijn er ook wilde frambozen om van te snoepen

Na 19 km komen we terug aan de mobilhome en beslissen toch nog een uurtje te rijden. De staanplaats in het natuurreservaat is niet zo mooi, dus het kan er maar beter op worden. Bovendien moeten we morgen dan weer een uurtje minder. We komen terecht langs de weg in Krokfors. Op kaart alvast een prachtige locatie (je moet maar eens kijken). In de praktijk zien we niet veel door de bomen aan ene kant en een berg aan de andere kant. Een korte, stevige beklimming (en een wandeling in de buurt) levert echter prachtige vergezichten op. Bovendien is het hier – ondanks de weg – adembenemend stil. We gaan een goeie nacht tegemoet.

Ons plaatsje in Krokfors, beneden aan de berg

Een reactie achterlaten