Een drukke bergwandeling (Hallen)

Een rustige, deugddoende nacht in de bergen en een wat-moment wanneer ik vanochtend de deur van de mobilhome open trek. Veel beter kan de dag niet beginnen. Voeg daarbij nog kindjes die echt zin hebben om te gaan wandelen. Super is dat.

Aan de hoeveelheid auto’s en mensen te zien, wordt de wandeling zelf aanzien als een toppertje. We zien vele Zweden die met de ganse familie voor een paar daagjes de bergen intrekken. De ganse familie betekent het gezin inclusief jonge kinderen, de hond en ook oma en opa. Iedereen in vol ornaat en met een zwaar uitziende rugzak. Echt cool: jong en oud allemaal de bergen in.

Wij houden het vandaag alweer op een ‘heen-en-weer-wandeling’. Uiteindelijk zullen we 17 km wandelen in recordtempo (4u30). De uitzichten zijn alweer top. We komen ook nog een prachtig rupsje tegen én verschillende rendieren. Hier zit blijkbaar de meest zuidelijke kudde rendieren van Zweden.

We starten in een brede vallei tussen de bergen
We komen een prachtig rupsje tegen. Dit wordt een nachtpauwoogvlinder
We blijven de vallei volgen. In de verte doemen nog grotere bergen op.
Dit is ook een prachtig beeld: een eenzaam rendier graast op een heuveltop
Welke kant moeten we alweer uit?
Dit exemplaar steekt vlak voor onze neus het wandelpad over
Die grote bergen komen dichter en dichter. In de verte zie je de hut waar we zullen lunchen.
Ook de rendieren gebruiken graag de houten paadjes

Daardoor kunnen we vandaag nog een stukje rijden en onderweg nog een bezoekje brengen aan de grootste waterval van Zweden: Tännforsen.

Tännforsen, in een idyllische setting en mét regenboog
Tännforsen

Bert vindt ons ook alweer een prachtig plekje om de avond en de nacht door te brengen. Ditmaal in het haventje van Hallen.

Dinner with a view

Een reactie achterlaten