Het avontuur verrast ons (Undersåker)

Zeer weinig geslapen, maar dat belet niet dat het een prachtige ochtend is: de zon is alweer van de partij. We maken er een lazy ochtend van en doen alles op ons gemakske: ontbijt maken, tenten afbreken, een ochtenddip in het meer, alles opnieuw in de kajaks steken, …

Een prachtige ochtend
Ontbijten
Genieten van het uitzicht

Dat betekent niet dat we geen zin meer hebben om te kajakken. Integendeel: de kindjes staan superhevig om opnieuw aan een peddeldag te beginnen. Het eerste wat we doen is het meer oversteken. Daar hebben we gisteren een toilet zien staan. Dat kunnen we nu wel gebruiken.

Opnieuw de kajak in
Naar het toilet gaan, is een hele klus én belevenis

Daarna peddelen we terug naar het eerste deel van het meer. Dat gaan we vandaag verder verkennen.
Rond de middag zoeken we opnieuw een leuk plekje om te lunchen en een middagduikje te nemen.

Lunchtime
Synchroonroeien

Na het verfrissend duikje laten we Fien even proberen in de eenpersoonskajak. Hoewel ze eigenlijk al supergoed kan kajakken – meer nog; ze roeit als een natuurtalent – zit ze toch liever bij papa. We wisselen opnieuw en zo willen we de ganse oever van dit stukje meer rond peddelen in de namiddag.

Ook Fien probeert de eenpersoonskajak uit

En dan valt er plots een verfrissend lentebuitje naar beneden. Het is niet zo duidelijk waar die regen precies vandaan komt, maar dat deert ons niet. We genieten van de plensbui, want we hadden het best wel warm. Dan verandert die plensbui ineens in een hevigere regenbui. Maar het blijft plezant. Tot ik nog eens achterom kijk en op het water kan zien dat er zowaar een nog intensere bui aankomt. We zetten nog een versnelling in, maar het mag niet baten. Voor we het beseffen, zitten we middenin een hagelbui met hagelbollen zo groot als rozijnen. Ik vind het nog wel lollig, maar Fien slaat een beetje in paniek. Zeker wanneer het ook nog eens begint te donderen. De hagelbui gaat vrij snel over in wreed zware regenbui. We peddelen naar de kant om zo goed en zo kwaad als het kan te schuilen. Maar de kant bestaat hier uit rotsblokken en dicht struikgewas. We kunnen geen kant op. Zeker aangezien Fien nog meer in paniek slaat als we ons willen verplaatsen. We wachten zeker een kwartier met onze 3 kajaks naast elkaar aan de oever van het meer. We zijn door-en-door-en-doornat. Onze kleren plakken aan ons lijf en we krijgen koud. De regenbui wil maar niet stoppen. Uiteindelijk krijgen we toestemming van Fien om een beetje verder te peddelen langs de oever tot we een stukje strand tegenkomen om aan land te gaan. Niet dat we er kunnen echt kunnen schuilen, maar we kunnen elkaar toch al warm houden. We zoeken ook de jassen uit de compartimenten van de kajaks zodat we toch al iets extra aan kunnen doen. Het blijft maar zeer intens regenen. Na een tijdje lijkt het toch wat te minderen en krijgen we toestemming van Lander en Fien om stilletjes terug te peddelen. Even op het water stopt het dan helemaal en krijgen we ook terug lekker warm van het peddelen. Tegen dat we terug aan het kajakcentrum zijn, is het helemaal gestopt en zit de sfeer er terug goed in. Dat was weer een echt stukje avontuur hier in Zweden.

Doornat en nog steeds onder dreigende wolken, maar wel terug lekker warm en op weg om de kajaks in te leveren

Bij het uitladen en poetsen van de kajaks krijgen we nog een paar plensbuien over ons heen, maar niets alarmerend meer. Het resultaat is helaas wel dat al onze bagage zo een douche heeft gekregen en dus nat is. We hebben heel wat droogwerk straks. We rijden gelukkig naar een camping en het zonnetje schijnt alweer vrolijk. Het weer kan hier toch echt wel snel veranderen.

De camping zelf is een toppertje. Niet door de speeltuin of niet door de nabijgelegen rivier, wèl doordat er nog andere Belgische kinderen zijn waarmee heel hard gespeeld kan worden. Fantastisch. Zij blijven ook 2 nachtjes, dus Lander en Fien gaan hun batterijen nogal kunnen opladen.

This Post Has 2 Comments

  1. Jan en Joke

    Wat een fantastisch avontuur is dit opnieuw 👍🤩😀
    Fien en Lander hebben precies nooit anders gedaan … natuurtalenten!
    Hopelijk heeft Fien wel niet 2 dagen ‘links rechts’ gezegd tijdens het roeien 😆🤪

    1. Zegt dat wel. Fien heeft veel ‘links rechts’ gezegd. En als zij het niet deed, dan ik wel … 😆🤪

Een reactie achterlaten