Druk druk druk (Nulltjärnarna)

Na ons nachtje aan het meer, rijden we door naar Östersund. Onze Lander zijn wandelschoenen zijn namelijk versleten en we willen nieuwe kopen. Bij de schoenen van Bert is de tip ook al een tijdje aan het loskomen. Dat wil Bert ook even voorleggen in de winkel. En ik kan ondertussen onze voorraden nog een keertje aanvullen.

Vlak bij Östersund en het winkelcentrum is het – naar onze normen – ongelooflijk druk. We moeten zelfs aanschuiven om van de snelweg te geraken en ook nog eens aan de verschillende ronde punten die elkaar opvolgen op weg naar het winkelcentrum. Dat zijn we echt niet meer gewoon. Dat wordt wennen in België.

In de winkels zelf verloopt alles vlot: Lander vindt andere wandelschoenen. Knalblauwe. Er zullen de komende dagen zeker opvallen op de foto’s. En ook Bert krijgt een nieuw paar schoenen binnen garantie. Dus toch ook nog een beetje reclame maken voor de winkel: de XXL. De klantenservice is er top. Mocht je ooit in Zweden zijn en iets van sportgerief, jachtgerief, visgerief, enz. nodig hebben: bij de XXL moet je zijn.

Ook ik winkel er ondertussen op los. In de COOP deze keer. Enkele maanden terug ben ik hier ook al eens geweest. Een winkel die je kent, winkelt toch net iets handiger en sneller.

Rond 14u30 rijden we verder naar Åre en dan verder naar Vålådalen. We hebben voor morgen immers kayaks gereserveerd. Eigenlijk hoopten we weer iets van onze bucketlist te kunnen schrappen door een kayaktripje te maken mét kamperen. Helaas beschikken ze nog maar over 1 dubbele kayak. Lander zal dus voor het eerst alleen in een kayak moeten zitten. We twijfelen nog wat of het dan wel verstandig is om er een lange kampeertrip van te maken. We beslissen morgen :-).

Vandaag zijn we ook nog gestopt bij een indrukwekkende waterval: Ristafallet. En iets later houden we nog halt bij het Naturum van Vålådalen. Dat was helaas gesloten.

Ondertussen hebben we ons een plaatsje gezocht bij Nulltjärnarna, een prachtig meertje dat we helaas niet kunnen zien vanop de parking. Dit ligt niet zo ver van de kayakfirma en meer Ottsjön waar we morgen gaan kayakken. Nulltjärna stond vermeld in ‘the Wild Guide’ en is blijkbaar een zeer populaire plaats. Locals komen hier met hun tentje naartoe om een nachtje bij het meer door te brengen. Of zonder tentje, gewoon om even in het meer te springen met het gezin. Na een uurtje zijn ze alweer weg. Als ze op rust gerekend hadden, komen ze vandaag van een kale reis thuis: rond 19u stopt hier een volledige bus Tjechen. Ze stellen allemaal hun tentje op bij het meer. Het wordt daar gezellig druk. En er blijven maar mensen met tentjes toekomen. Dit is dus echt wel een hot spot!

Ristfallet: een indrukwekkende waterval waar we onderweg even halt houden.
Even een kijkje nemen in een Zweedse hut bij het Naturum van Vålådalen
Nulltjärnarna
Het prachtige strand bij Nulltjärnarna
De tentjes verrijzen als paddenstoelen uit de grond. Zowel van de bus Tjechen als van locals.
Nog een mega-paddestoel, opnieuw met de hand van Lander. Dit keer met een bolle hoed.

De terugtocht naar België is geboekt

Nog een nieuwtje: onze terugtocht is geboekt. Op 15 augustus om 22u pakken we de boot van Malmö terug naar Duitsland. Maandag 16 augustus in de late namiddag zullen we dan normaal gezien opnieuw thuis toekomen. Nog 3,5 weken…. 

This Post Has 2 Comments

  1. Tanteke

    Hela juist weer jullie dagelijkse avonturen gelezen, wat een verhalen, het einde komt in zicht het zal aanpassen zijn terug thuis,ik wens jullie nog fijne weken,lieve groetjes tanteke

    1. Grimme Bogaerts

      Dankjewel. Het zal inderdaad wat aanpassen zijn. En elkaar terug loslaten na zo’n lange tijd dag in en dag uit samen…

Comments are closed.