Op weg naar Vildmarksvägen (Trappstegsforsen)

Vertrekken op een camping kost altijd ietsje meer tijd: watertank vullen, vuilwatertank legen, toilet legen, drinkwater bijvullen, … . Het zorgt dat we toch altijd eventjes bezig zijn. In combinatie met de videocall van Bert, is het dus al bijna middag alvorens we effectief vertrekken.

Niet getreurd, dat betekent dat onze rit naar de Vildmarksvägen op natuurlijke weg in verschillende kortere stukken wordt verdeeld: de rit tot een picknickplaats, de rit tot een winkel en dan het laatste gedeelte tot de Vildmarksvägen.

Aan de picknickplaats hangt vandaag nog een kleine anekdote. Bert kiest een leuke picknickplaats via een app. Dat is vandaag niet anders. Wanneer we daar toekomen, blijkt dat we hier vroeger ook al eens gestopt zijn om te lunchen: zie het verslag van 10 mei. Wat een toeval! Om een soort voor/na te kunnen doen, trek ik nu een foto van het landschap van ongeveer dezelfde plaats als toen. Hieronder het resultaat. Beslis zelf wat je het mooiste vindt.

De Vildmarksvägen zou de mooiste weg van Zweden zijn. We houden het voorlopig op één van de mooiste wegen. De eerste kilometers zijn alvast veelbelovend. Hieronder enkele fotootjes van de 10 minuutjes dat ik passagier was. De mooiste stukken waren helaas met mij aan het stuur, dus daar zijn geen foto’s van. Hoe dan ook is foto’s nemen terwijl je rijdt verre van evident.

Een heel stuk van de weg gaat vlak langs de rivier.
Er zijn kleine eilandjes in de rivier.

Onze slaapplaats wordt vandaag de parking bij de Trappstegsforsen, een getrapte waterval. Zeer mooi en ook zeer lawaaierig. Ik ben benieuwd of we hier goed slapen.

De Trappstegsforsen
Een beetje meer ingezoomd

Niet geschikt voor vegetariërs

Ah ja, zoals eerder gezegd, wou ik proberen nog eens een echte elanden steak te pakken te krijgen. Enkele dagen geleden heb ik in een ICA voor een diepvriezer staan staren naar allerhande soorten elanden- en rendieren vlees: gehakt, steak, een soort kebap, …. . Na lang wikken en wegen, ben ik uiteindelijk voor de rendieren steak gegaan. Die zou lekkerder zijn dan de elanden steak. Vandaag heb ik deze klaargemaakt met bloemkool in witte saus en patatjes. Opnieuw heel lekker vlees. Het smaakt naar wild dat je in de restaurants in België in de herfst kan eten. Zeker voor herhaling vatbaar.

Een reactie achterlaten