Skinnydippen in Gublijaure (Gublijaure, Arjeplog)

Helaas, aan alle mooie liedjes komt een einde: we nemen afscheid van Stora Sjöfallet. We zitten zowat op het verste punt en het zwaait ons uit met de allermooiste uitzichten. Na 1,5u ‘inrijden’ op de zeer, zeer slechte baan, houden we toch nog maar eens halt bij het Naturum waar we ons altijd zo welkom hebben gevoeld.

Nog eenmaal trakteert Stora Sjöfallet ons op prachtige vergezichten

Lander en Fien bekijken een laatste keer de mooie foto’s en filmpjes over het park. En ze oefenen zich nog maar eens in het rendieren vangen. Het kan maar van pas komen. 😉

Oefenen op rendier-vangen in het Naturum

Dat blijkt trouwens een voorbode van ontelbare rendieren op en naast onze rijweg. Ongelooflijk hoeveel we er vandaag te zien krijgen tijdens onze rit naar Arjeplog. Daar bevindt zich de volgende vallei met – naar we hopen – fantastische wandelingen.

Vandaag zien we ontelbare rendieren op en langs de weg

Eens we de Stora Sjöfallet vallei uit zijn, gaat de weg langs Jokkmokk en dan de poolcirkel opnieuw uit. Vanaf nu zal de zon terug ondergaan voor ons. Dat is alweer een tijdje geleden. Sommige dorpjes en wegen voelen al vertrouwd aan. We zijn er ondertussen al enkele keren gepasseerd en beginnen het hier en daar al wat te kennen. Zo moesten we bijvoorbeeld ons afval nog een keer bij een containerparkje afzetten. Plots herkennen we in een dorpje een straat waar we vroeger al eens ingereden zijn op weg naar zo’n containerparkje. 

In Jokkmokk stoppen we nog bij een ICA om onze voorraden terug aan te vullen en enkele uren later houden we ook nog even een watermeloen pauze bij een speeltuin. Voor de rest bollen we gezapig door het Lapse landschap. Na de watermeloen pauze leiden Google en Bert ons via onverharde wegen verder naar Arjeplog. 

Even pauze nemen in een plaatselijke speeltuin
Uiteraard ligt er ook aan deze speeltuin een meertje

We zien bij wijlen sprookjesachtige stukjes bos en natuurlijk vele, vele meertjes.
Aan een van die idyllische meertjes kunnen we de drang om te stoppen niet langer weerstaan: hier houden we halt voor een BBQ, een familiale skinnydip in het meer (Gublijaure) en voor de nacht. Een mooi sluitstuk na een 365 km lange rit van meer dan 6u.

Bert en Google leiden ons langs kilometerslange onverharde wegen
Er liggen sprookjesachtige meertjes langs
Bij dit idyllisch meertje (Gublijaure) geven we ons gewonnen: hier gaan we vannacht slapen. Maar eerst BBQ!!!
En een familiale skinnydip in het (ijs)koude water.

This Post Has 2 Comments

  1. Jan en Joke

    Ja … me toch enkele dagen kunnen weerhouden van commentaar… maar toch een opmerking over dat sterretje 🤨
    Is dat wel in verhouding 😆🤪 ⭐️

Een reactie achterlaten