Nog heter, nog verder & deviltime (Muddus national park)

We vertrekken vroeger vandaag: om 9u kunnen we vertrekken. Het is dan al vrij warm. Aan het eerste riviertje vullen we al meteen enkele drinkbussen die we leeg hadden meegenomen. We passeren een stuk bos dat in 2005 is afgebrand. Op al die jaren is het bos zeker nog niet hersteld. Later komen we langs de brede rivier – feitelijk een stuwmeer – en dan begint het zware gedeelte van de wandeling: klimmen, klimmen en nog eens klimmen. Het wordt ondertussen ook warmer en warmer wat het niet makkelijker maakt. Het einddoel vandaag is een vogelhut op 8km. Helaas blijkt ze er niet meer te zijn: na 9km houden we het voor bekeken en houden onze middagstop. Het is sowieso het hoogtepunt van de wandeling met een prachtig zicht op een indrukwekkende ravijn.

Al vroeg op pad
Even genieten van het uitzicht wanneer we bij het stuwmeer komen
Even later nog meer genieten: de wandelweg loopt nu langs het stuwmeer
Ook hier liggen af en toe obstakels op de weg
Drinken, drinken, drinken
Klimmen, klimmen, klimmen
Een indrukwekkende ravijn.
Fien geniet ook van het uitzicht
Nog een laatste zicht op het stuwmeer

De terugweg blijkt warm en zwaar. We raken door ons water heen en de riviertjes waar we kunnen bijvullen, komen maar niet in zicht. We houden extra koekjespauze en een blaar-verzorg-pauze (Fien). We kijken allemaal uit naar een duik in ons stukje aards paradijs. Dat komt met elke stap dichterbij en blijkt ook een fantastische beloning én afkoeling. Na 7u effectief wandelen en 19km staan we terug aan de mobilhome mét een nieuw dagrecord.

Lander en Bert zullen daar ’s avonds nog 8km bij doen: zij zijn nog even gaan lopen én opnieuw een frisse duik nemen in de rivier. Terwijl Fien en ik aftellen naar de voetbalmatch waar waarschijnlijk ook heel België naar aan het uitkijken is: België – Italië. Dit keer staan we dus niet op camping, maar zullen we de match via de telenet Yelo app volgen via 4G. We hebben namelijk ontdekt dat het verbruik via deze app niet meetelt in onze maandelijkse bundel. 

En nu: supporteren maar!!

Een reactie achterlaten