Opnieuw de poolcirkel in (Muddus National park)

Bert werkt deze voormiddag. Ik maak de mobilhome ondertussen opnieuw vertrekkensklaar na 4 nachtjes camping.
Lander doet nog wat typecursus. Fien kleurt. Even later spelen ze nog wat in de speeltuin. Tegen de middag zijn we allemaal klaar en kunnen we vertrekken voor een namiddagje noordwaarts rijden. Al maken we nog een korte stop om de brood- en groetenvoorraad opnieuw aan te vullen.

De rit zelf is speciaal omdat we nu langs plaatsen passeren waar we enkele maanden terug ook al geweest zijn. Toen waren we in kerststemming met al die sneeuw. Dat is nu wel even anders. Het landschap ziet er totaal anders uit: geen sneeuw, geen bevroren meren, geen ijzige temperaturen. Wèl nog steeds rendieren op de weg :-).

Weg sneeuw
maar zomerse landschappen nu
en we komen ook veel meer andere mobilhomes tegen
de chauffeur van dienst

We passeren onze slaapplaats op de poolcirkel in Jokkmokk waar we zijn gaan ijsvissen op het meer. En we rijden ook opnieuw langs Kronogard. De herinneringen komen vanzelf opnieuw naar boven. Hiermee zijn we dus ook opnieuw de poolcirkel binnengereden.

Vandaag rijden we naar Muddus Nationaal park. Een park dat enkele maanden geleden nog niet bereikbaar was. Het zou een zeer mooi park zijn, maar het staat helaas ook bekend om de vele muggen. Die zullen we dus morgen moeten trotseren op onze wandeling. Ik ben vanavond al eens gaan oefenen en het is echt erg. Ik had enkel een klein stukje van mijn aangezicht te verdedigen en het is met niet gelukt: ik heb verschillende muggenbeten net op het randje met de kap van mijn trui die ik zo ver mogelijk over mijn hoofd getrokken had. Dat belooft. Ik heb alvast ook een mooi plaatsje gezien in dit nationaal park. Dus ook de belofte dat het een mooi park is, wordt waarschijnlijk ook ingelost.

Ziet er veelbelovend uit voor de wandeling morgen

En – historisch moment – hier zal de zon vandaag ook niet ondergaan. Helaas zullen we dit niet echt kunnen zien omdat we geen vrij zicht hebben op het noorden. Het is nu in elk geval 23u en ik zie gewoon een staalblauwe hemel. Het nodigt niet echt uit om te gaan slapen, maar dat zullen we toch maar doen. Slaapwel!

Een reactie achterlaten