Deviltime (Lycksele)

Ik ben vanochtend heel blij om te zien dat heel wat mensen zich aan het klaarmaken zijn om te vertrekken. Met de voetbal vanavond in het achterhoofd, was ik gisteren de WiFi al eens aan het checken: die is ronduit erbarmelijk. Zo kan je echt geen voetbalmatch volgen. Ik werd er al nerveus van en ging – gsm in de hand – op zoek naar de plaatsen op de camping waar de ontvangst het beste is. Ik hoop dat het vertrek van al deze mensen de WiFi wat betrouwbaarder maakt.

In de voormiddag ga ik even alleen op stap mét de mobilhome. Bert, Lander en Fien blijven achter op de camping terwijl ik de voorraden nog eens ga aanvullen in de ICA. Ik ontmoet er een fijne en erg behulpzame Ivoriaanse dame aan de kassa. Ze kent België goed genoeg om te weten dat er ook Frans gesproken wordt. Ik pols bij haar naar een middel tegen de muggen. Haar antwoord: ‘Let me know if you find one’. En dan een hele grote glimlach.

In de namiddag doen we, naast de was, ook nog enkele lange videogesprekken. Daarna eten maken en dan kunnen we beginnen aftellen naar de wedstrijd tegen Portugal. Bij de voorbeschouwing is het meteen duidelijk dat het onmogelijk is de wedstrijd goed te volgen vanuit de mobilhome. Na opnieuw lang proberen en speuren, gaan we in een soort tv-hoek van de camping zitten met laptop. Als de connectie hier zou wegvallen, kan ik terugvallen op onze wedstrijd becommentarieerd in het Zweeds. Gelukkig blijkt dat niet nodig: behoudens enkele korte haperingen, hebben we een vlekkeloze – ietwat spannende – voetbalavond. 

Deviltime. Onze backup TV op de achtergrond

Het zal uiteindelijk nog een tijdje duren voor de adrenaline in mijn bloed terug zijn normale peil heeft bereikt en ik voldaan in slaap kan vallen.

Een reactie achterlaten