Op zoek naar wandelingen (Kivik)

Vanochtend worden we samen met het haventje wakker. Veel te vroeg komen vrachtwagens toe om vis te lossen of op te halen. Dat is niet helemaal duidelijk. We kunnen dus op tijd aan het schoolwerk beginnen. Gelukkig maar, want het neemt heel wat tijd in beslag.

Daarna rijden we naar Sträntemölla naturreservat. Hier zou een wandeling moeten zijn. Uiteindelijk staan we na 2 km al terug bij de mobilhome. Ze hebben ons de volle 1,5 km laten zigzaggen door een – weliswaar prachtig – bos. Hier daar leek nog een ander paadje te vertrekken. Het is door die paadjes nog wat verder te verkennen, dat we uiteindelijk aan 2 km komen. Qua lengte is de wandeling dus een teleurstelling. De schoonheid is er wel, al doet het ons heel sterk denken aan het Kalvariebos in Lubbeek. Home sweet home ;-).

Op stap in het Kalvariebos van Zweden
Mooi
Zo’n prachtig watervalletje hebben we dan weer niet in het Kalvariebos

Dan rijden we maar verder naar Stenshuvuds Nationalpark 7km verder. Ondertussen is het al 13u. Dus we wandelen hier met onze rugzak meteen naar het bijhorende strand zodat we onze boterhammetjes kunnen opeten. We worden begroet door een 16-tal zwanen die rustig op zee dobberen.

Na een half kilometertje wandelen, komt een mooi strandje in zicht
We worden verwelkomd door maar liefst 16 zwanen
Ons picknickplekje op het strand

Daarna beginnen we aan ons wandelingetje. Het eerste gedeelte is ronduit saai, maar geleidelijk aan wordt de wandeling iets interessanter totdat we naar de top van een heuvelkam worden geleid. Daar worden we onverwacht getrakteerd op prachtige vergezichten over de bossen en de zee. Tijd voor een koekje en een drankje dus. En ook een fotosessie 😉

Aan de ene kant zien we – naast enkele vrolijke en prachtige wandelaars – uitgestrekte bossen
Aan de andere kant zien we nog meer vrolijke wandelaars en mooie blauwe zee
Boven zie je dan weer de lucht (naast alweer vrolijk gemutste wandelaars)
En nog meer blauwe lucht 😉
Een koekje. Een drankje en genieten van dit prachtige uitzicht aan alle kanten

Daarna komen we vrij snel terug aan de parking en beslissen we – samen met de kindjes – om nog wat aan het strand te gaan spelen. Dit keer nemen we de zwembroek en het badpak mee. Na een goed uurtje, kramen we weer op: we moeten nog een stukje rijden naar een plaatje voor de nacht én er moet nog wat meer schoolwerk gemaakt worden. Op het school is het tempo ondertussen goed de hoogte in gegaan en we proberen de juf te volgen. 🙂

Het eeuwige, maar o-zo-plezante, gevecht met de zee
Een oude bekende groet ons

Zoals al gezegd, zijn hier maar weinig plaatsjes waar je mag wildkamperen. Dat merken we ook op de plaats waar we toekomen: we vinden nog net een plaatsje tussen al de mobilhomes die er al staan. Het gaat dan ook om een prachtig baaitje, vlak bij een mooi strand. Een ouder koppel heeft zelfs zijn tafeltje opgesteld op het strand zelf om daar romantisch te eten. Prachtig!

Het prachtige baaitje waar we ook nog even petanque spelen voor het slapen gaan
Vanop de top van een nabijgelegen duin, zie je dat er heel wat mobilhomes staan. Wij dus ook 😉

Een reactie achterlaten