Terug naar het vasteland (Oskarshamn)

De kindjes waren vroeg wakker, er was dus al snel veel leven in de brouwerij.
Gelukkig was de rest van de baai nog steeds zeer verstild en konden we de rust gaan opzoeken wanneer we ze nodig hadden ;-).

Even genieten van de rust in de baai

Helaas betekent dat niet dat het schoolwerk vandaag vlot loopt en we hebben dan ook erg veel tijd nodig voor we kunnen vertrekken richting Visby. 

Eerst maken we nog een tussenstop bij een befaamde kloosterruïne in Roma. Hier worden ook toneelvoorstellingen opgevoerd in de zomer. Op zich is het wel een gezellig plaatsje, maar niks spectaculair. We zijn misschien ondertussen een beetje te verwend geraakt…

Op weg naar de kloosterruïne
Een levensechte grafsteen
Ronddolen in de kloosterruïne

We stoppen ook nog een keertje om te picknicken op een graspleintje voor een kerkje. Eens in Visby aangekomen, parkeren we opnieuw in de haven en gaan het stadje verder verkennen. Vorige keer moesten we namelijk net iets te vroeg vertrekken om op tijd op de camping te geraken. Dus ik kijk uit naar onze 2de ontdekkingstoch. We lopen deze keer gewoon onze neus achterna en het moet gezegd: het blijft een wondermooi stadje. Een absolute aanrader. 

Voor we naar de boot gaan, stoppen we nog even in de speeltuin in de hoop dat onze kindjes er nog wat energie kwijt raken. Terug op de parking, staat ons een onaangename verrassing te wachten: er steekt een geel ticketje achter de ruitenwisser: een boete. We hebben de parkeerkaart wel gelegd, maar verkeerdelijk het einduur aangeduid en niet het uur van aankomst. Die vergissing kost ons 600 kronen. Nu nog uitzoeken hoe we dat moeten betalen…

Met de boot gaat dit keer alles wel vlot. Het is mooi weer en er staat een voorspoedige wind. Voor we het goed en wel beseffen, zijn we alweer aangekomen in Oskarshamn. Ondertussen hebben we gebruik gemaakt van alle faciliteiten van onze kajuit: een douche genomen, elektrische toestellen opgeladen en gebruik gemaakt van de WiFi om een en ander bij te werken. We kunnen er weer enkele dagen tegen :-).

Gotland uit(z)waaien
Help!! Mijn haar doet gekke dingen
Er staat veeeeeeeel wind: het is trekken en sleuren om vooruit te geraken.

Gisterennacht heb ik ook nog even met mijn fototoestel gespeeld in de baai met volgend resultaat.

Een reactie achterlaten