Verrassing!!! (Katthammarsvik)

We staan alweer op met prachtig weer. De baai is nog verstild. Je ziet met moeite waar de zee de lucht wordt en omgekeerd.

De baai is nog verstild

Na het ontbijt vliegen we meteen in het schoolwerk. Dat gaat vlot vandaag en we kunnen dan ook al vroeg op wandeling vertrekken. Het wordt een stukje van de Östkustleden. We starten door een stukje oninteressant bos. Gelukkig duurt dat niet te lang en eens we opnieuw aan de kust komen, wordt het een erg mooie wandeling met wijdse vergezichten, lieflijke baaitjes en prachtige vogels. Het wordt geleidelijk ook heter. De zon schijnt fel en is hoog aan de hemel geklommen om haar warmte goed te verspreiden. Alle rotsen, stenen en keien weerkaatsen haar warmte bovendien. We kunnen onze drinkbussen vandaag goed gebruiken en moeten opletten dat we niet te snel door onze watervoorraad zitten.

We trekken op pad. Een beetje verder zullen we een vrij saai bos induiken
Net het bos uit. Hier ziet het er meteen een heel pak mooier uit.

Het bos rechts van ons maakt plaats voor rotspartijen en kliffen die we later vandaag zullen gebruiken om in de omgekeerde richting te wandelen. Op deze kliffen stond een heuvelfort vanwaar je ver over de zee kon kijken en het binnenland kon waarschuwen voor vijandelijke troepen en ander gevaar. Dat is dus voor straks. Eerst wandelen we gestaag verder tot we een baaitje tegenkomen waar we kunnen picknicken en een beetje pootje baden.

Het bos laten we achter ons en zal plaats maken voor rotspartijen
Prachtig
De keien weerkaatsen de warmte. Zo stijgt de temperatuur gestaag en wordt het een warme wandeling

Ondertussen overtrekt het achter ons en we af en toe denken we een druppel te voelen. Er is echter geen regen voorspeld, dus we maken ons geen zorgen, ook al hebben we jassen en truien in de mobilhome achtergelaten. Wanneer we terug verder willen stappen, worden we echter verrast door het weer: het begint zowaar te regenen. Eerst nog een malse lenteregen, maar stilletjesaan gaat het over in een serieuze regenbui. Lander, Fien en Bert schuilen in een klein houthok. Ik kies een grote stevige boom uit en druk me dicht tegen de stam aan om bescherming te zoeken.

Schuilen voor de regen in een piepklein houthokje

Na een 10-tal minuten mindert de regen gelukkig en stappen we verder. Af en toe zal het nog een klein beetje regenen, maar niks meer waar je kletsnat van wordt. En tegen het einde van de wandeling is de zon terug volle bak van de partij. Zo is de regen even snel vergeten als hij gekomen is. Al herinneren we ons plots ook wel dat we de dakluikjes van de mobilhome open hebben laten staan. Gelukkig – zo blijkt later – zonder veel erg.

De donkere wolken blijven ons nog een tijdje achtervolgen met af en toe een drupje regen

De weg terug kronkelt langs mooi weideland en schattige huisjes om zo opnieuw in het haventje van Katthammarsvik uit te komen. Alweer een heel mooi stukje wandeling. Vooraleer we ons op een 2de sessie schoolwerk storten, gaan Lander en Fien nog even vissen. En hoewel we daarna nog een eindje dachten te rijden, sturen we onze plannen bij om hierlanger van de rust en het aangename zonnetje te kunnen genieten. 

Wandelen op de kliffen, waar vroeger een heuvelfort stond
Dan trekken we meer het binnenland in
We worden verblijd door bloeiende weidelandschappen
Nog meer bloemetje
Terug in de baai, worden we opgewacht door dit welkomstcomité. Het lijkt wel of ze ons gemist hebben 😉

This Post Has 2 Comments

  1. Jan en Joke

    Opnieuw prachtfoto’s.

Een reactie achterlaten