Summertime (Sudersand)

Sereniteit. Nog een fotootje van gisterenavond

Vandaag word ik wakker van de warmte in de mobilhome. De thermometer geeft om 7u30 al 21 graden beneden. In de cockpit is het beduidend warmer. Wij slapen boven de cockpit en de zon staat er volle bak op. Ik zet meteen een en ander open om de frisse zeelucht binnen te laten.

Na het ontbijt en het schoolwerk op ons bankje en deels op de grillige rotsen, is het al 25 graden in de mobilhome. Het is duidelijk een heel zomerse dag vandaag.

We zijn op weg naar alweer een vuurtoren, wanneer we plots een leuk strandje tegenkomen. We parkeren ons meteen en de kindjes trekken hun zwemgerief aan. We zijn vertrokken voor enkele uren strand- en waterpret in een rustige baai. Zelfs na die tijd moeten we de kindjes nog steeds overtuigen om verder te rijden naar de vuurtoren.

Samen het koude water in…
… is best wel leuk
Wij kijken toe vanop een veilige afstand

De vuurtoren is op zich niet zo spectaculair meer: er zijn hier nog meer grillige rotspartijen te zien en opnieuw veel fossielen. Niets dat we gisteren niet al gezien hebben, behalve de vuurtoren zelf dan.

De vuurtoren
De grillige rotsen
Enkele vogels geniet ook van zon, zee en rust

We trekken dus vrij snel verder naar onze eindbestemming voor vandaag: een camping bij een van de mooiste stranden op dit eiland. Het blijkt echt wel een gigagrote camping die bestaat uit verschillende deelcampings. We kiezen voor de strandcamping en slijten daar de rest van de namiddag opnieuw aan het strand voor nog meer pret in deze prachtige baai. 

Een beeld dat je niet meteen aan Zweden doe denken.
Nog meer strandplezier in deze prachtige baai

Het strand doet ons zelfs aan mexico denken met fijn zand, blauw water en een heuse strandbar met zomerse muziek. Deze sfeer wordt ook verdergezet op de camping waar er ergens live muziek wordt gespeeld terwijl wij in het avondzonnetje eten bij de mobilhome. Ook de afwasbakken buiten versterken de zuiderse ervaring. Ik wist het niet, maar de Zweden hebben dus zuiders zomerse stranden in eigen land. Het weer zou morgen enkele graden minder zijn, anders moesten we hier maar een paar nachtjes blijven….

Een reactie achterlaten