Breakfast on the rocks (Kappelshamn)

Ontbijtje op de rotsen, daar starten we de dag mee. Vervolgens verkennen we de best-wel-imposante omgeving een beetje.

Ontbijtje op de rotsen
de omgeving mag er best wel wezen
al zit er hier en daar wel een gat in
‘Durven Springen’, Bert? Misschien toch maar beter niet….. .

Daarna zetten we meteen koers naar Visby zelf. De Lonely Planet zegt over Visby ‘It’s hard to overstate the beauty of the Hanseatic port town of Visby, in itself justification for making the ferry trip to Gotland’. Een boude uitspraak die ik alleen maar kan bevestigen. Het stadje is nog quasi volledig ommuurd door de middeleeuwse stadsomwalling, inclusief een groot deel van de imposante torens. Ik ben danig onder de indruk en kan mijn ogen nauwelijks geloven. Het kind in mij dat dolgraag met ridders speelt, wordt weer helemaal wakker en gaat dromen van lang vervolgen tijden.

Zicht op Visby vanuit de verte
De imposante stadsomwalling staat er nog bijna helemaal, inclusief grootse torens
Prachtige toren.

Ook binnen de omwalling is het een prachtig stadje met smalle straatjes, leuke huisjes en heel wat middeleeuws uitziende gebouwen en ruïnes. Ook aan kerken en kerkruïnes is er geen gebrek in dit stadje. In eentje vindt een soort middagdienst plaats. We volgen een kwartiertje mee en worden getrakteerd op mooie orgelmuziek. Wat een bastoon kan er uit dat orgel gehaald worden. Waw.

Aan kerk(ruïnes) geen gebrek
Een goddelijke belichting 😉

Uiteindelijk blijken de 2 uur die we beschikbaar hadden onvoldoende om het stadje te bewonderen. We moeten helaas vroegtijdig vertrekken om tijdig op de camping te geraken: Bert heeft in de late namiddag nog wat te werken. Enige smet op het stadje: de auto’s. De binnenstad is groot en er wonen nog steeds heel wat mensen. Autoverkeer is dus gewoon toegelaten, helaas ook voor toeristen. Je moet dus constant opletten dat je niet van je sokken gereden wordt. Heel erg jammer.

Ook dit is Visby

Op de camping gekomen, is het werken voor Bert. Maar ook voor Lander en Fien: we hebben immers nog geen schoolwerk gemaakt. Ze werken alweer flink door.

Vake werkt. De kindjes ook 🙂

Een reactie achterlaten