De zon achterna (Grönhögen)

Wat een zonnige dag! Het bankje van gisteren wordt nu ons ontbijtbankje. Daarna gaan we op pad voor een wandelingetje door een natuurgebied dat aan het Zwin doet denken. We zien dan ook veel ondiep water en bijhorende watervogels.

Je zou het niet zeggen, maar hier nemen we 5 minuutjes pauze aan de kust, terwijl we allerhande zeevogels bewonderen.

Terug aan de mobilhome is het alweer tijd om te eten. Ons vertrouwde bankje is helaas bezet, dus halen we onze eigen tafels en stoelen boven om buiten in de schaduw te kunnen eten. Daarna rijden we verder naar de ICA: terwijl ik inkopen doe (ijs!!!), maken Bert, Fien en Lander een eerste keer schoolwerk.

Daarna rijden we verder naar enkele sites met grafheuvels, grafstenen, enz.
Eerst naar Mysinge hög. Hier is het uitzicht interessanter dan de grafheuvel zelf.

Uitzicht vanop Mysinge Hög

Vervolgens naar Gettlinge. Hier zijn een 200-tal graven en valt ook zo’n klein windmolentje waarvoor Öland bekend staat te bewonderen. Zo’n windmolentje was – naast nuttig – ook een status symbool. ’t Is eens iets anders dan een dikke auto voor de deur ;-). Het was een tijdje geleden dat we nog vreemde verschijnselen hebben gezien, maar op deze heilige grond was het weer zo ver: op sommige foto’s zijn ook onze alter ego’s waar te nemen.

Wandelen tussen de eeuwenoude graven in Gettlinge
Bizar: ook de alter ego’s van Fien en Bert zijn waar te nemen op deze foto 🙂
Toeval of niet: dit grafmonument heeft de vorm van een schip

Na deze tussenstop wordt Eketorp ons volgende doel. Hier heeft men een ringfort volledig terug opgebouwd en geeft men een idee hoe het eruit gezien moet hebben in 2 verschillende periodes: in de ijzertijd en in de middelleeuwen. Eigenlijk is dit een soort bokrijk waar normaal ook acteurs rondlopen. Om wille van Corona gaat dat niet door, maar de deuren blijven wel geopend. Het is zeer interessant om een keertje in rond te lopen en het spreekt heel erg tot de verbeelding van Lander en Fien. Dit is een toppertje voor kinderen.

Het heropgebouwde ringfort van Eketorp
De binnenkant: het huisje links is een model uit de middeleeuwen, die op de achtergrond is een model uit de Ijzertijd. Kies zelf maar.

Na deze stop is het hoog tijd om een plaats te vinden voor de nacht en om nog wat schoolwerk te maken. En wat voor eentje. Dit is vast en zeker onze mooiste plaats tot hiertoe: op een rustige, verlaten weg vlak langs de kust. De zee voor ons alleen, de watervogels die ons entertainen, … . Prachtig.

Ons uitzicht vandaag
Verrast door de fotograaf
De ondergaande zon

Gisteren ben ik ook nog even op fotojacht geweest bij zonsondergang. Die zonsondergang was al even mooi als vandaag en leverde – wat mij betreft – de mooiste foto op. Oordeel zelf.

This Post Has 4 Comments

  1. Jan & Joke

    Idd prachtfoto Grimme … en een impressionant ringfort … Bert daarentegen oogt iets minder ‘vrolijk’ op de verrassingsfoto (tja, vanaf een bepaalde leeftijd is er voorbereidingstijd nodig voor een fotoshoot hé … gelukkig hebben Fien en Lander dat helemaal niet nodig … ze stralen)

  2. Pieter

    Geef toe dat je gewoon de doos van “kolonisten van Catan” hebt gefotografeerd… Wij missen dat hier ook Grim!

Een reactie achterlaten