Bloemetjes (Norra Kvills nationalpark)

Wanneer we wakker worden, moet het ochtendgrijs nog plaats maken voor het zonnetje. Maar geen nood, dan starten we de dag met schoolwerk ;-). Daarna schijnt het zonnetje volle bak en kunnen we beginnen aan onze wandeling in het Viggeby natuurreservaat. Het gaat om een wandeling rond een schiereiland. Het is een mooie wandeling dankzij het water, het zonnetje, de prachtige, karaktervolle bomen en de vele bloemetjes die we onderweg tegenkomen. Hieronder een greep uit het aanbod van fauna en flora.

En ook nog een paar sfeerbeelden van de wandeling

Wandelen langs de rand van het schiereiland
We komen machtige stenen tegen .
Zicht op een huisje aan de overkant van het water
Af en toe wisselen we bos voor mooie groene weide
Het ziet er allemaal idyllisch uit

Onderweg speelt onze roem en faam ons ook wat parten: we hebben last van volgers. We slagen erin onze ‘cool’ te houden en stappen door alsof er niets aan de hand is.

Roem en faam begint ons parten te spelen; we behouden onze ‘cool’ ondanks onze volgers 😉

Na deze wandeling rijden we een uurtje verder naar Norra Kvills nationalpark voor een 2de kortere wandeling. Hier komen we ook de eerste vlaming tegen. Een oudere dame die alleen met haar mobilhome onderweg is. We doen een gezellig babbeltje en krijgen nog wat tips zoals het museum van Pipi Langkous dat hier in de buurt ligt. Helaas, het is nog gesloten.

Een bankje op een heuveltop
Beauty

Een reactie achterlaten