Vluchten voor de regen (Viggeby)

Vandaag is onze eerste vluchtdag voor de regen. We vertrekken onmiddellijk na het ontbijt. Na een uurtje houden we halt in Örebro. We maken er schoolwerk, terwijl we wachten tot de Mediamarkt opent. Ik hoop daar een nieuw fototoestel te kopen. En ja hoor, ik heb geluk: ze hebben nog 1 exemplaar: het demo exemplaar.

Ondertussen is het middag, maar we willen graag toch op een iets mooiere locatie lunchpauze houden dan op de parking van een winkelcentrum. Dus terwijl Bert rijdt, zoek ik een mooi plaatsje uit op een klein uurtje rijden. Vervolgens heb ik de tijd om de nieuwe aanwinst uit te proberen en goed in te stellen. Het levert ook een mooi plaatje op van de rijweg.

Weg in het groen. Een van de allereerste foto’s met de spiksplinternieuwe aanwinst.

Op onze lunchplaats vertrekt ook een wandeling. Het regent niet en de zon komt zelfs piepen, dus we besluiten het erop te wagen voor een korte wandeling. Deze keer wordt het een stukje van de Östgötaleden. Het is alweer een prachtige wandeling waar ik mijn fototoestel verder kan uitproberen. Tijdens de wandeling wordt het donkerder en donkerder en krijgen we ook alvast enkele donderslagen te horen. We zijn net op tijd terug aan de mobilhome: terwijl we van de parking rijden, vallen de eerste regendruppels op de voorruit van de mobilhome.

Donkere wolken in de verte, maar hier baadt het frisgroene landschap nog in het zonnetje
Onderweg komen we ook een mooie watermolen tegen die een soort hamer bedient
De watermolen is mooi vernieuwd
Groen bebaarde stenen 🙂
Wandelen door het frisgroen en bomen in bloei
Een meer kan op geen enkele Zweedse wandeling ontbreken
Schilderachtig landschap

We rijden nog een kleine 2 uur verder en stoppen in het natuurreservaat Viggeby. Hier zouden we morgen een regenvrije wandeling moeten kunnen maken. Vandaag zit dat er alvast niet in: het regent nog goed wanneer we toekomen. Het klaart gelukkig al op terwijl we nog wat schoolwerk maken. ’s Avonds doe ik al een klein verkennend tochtje en het ziet er hier veelbelovend uit. Ik kijk uit naar de wandeling van morgen.

Een reactie achterlaten