De zon achterna (Kristinehamn)

We gaan de zon achterna. Het is beslist. Vandaag maken we hier nog een wandeling in omgeving. Daarna gaat het richting Kalmar, Oland en/of Gotland. Dat zijn zowat de enige plaatsen in Zweden waar het de komende week mooi weer zou zijn. 600 km rijden dus. 

We hebben wel iets meer tijd nodig dan voorzien om uit te checken bij de prachtige camping Radastrand. Met alle outdoor-activiteiten echt een aanrader voor gezinnen met kinderen. Misschien komen we in de zomer nog eens terug voor een weekje. Lander en Fien zijn daarover alvast heeeeeel enthousiast.
De Nederlandse eigenares weet dat we vandaag willen vertrekken en is speciaal voor ons afgekomen. We hebben nog een interessante babbel over hun avontuur om deze camping in Zweden over te nemen. De ups en downs, hun toekomstplannen, … het passeert allemaal de revue. Heel boeiend. 

Ook de coronaregels zijn aan bod gekomen: in Nederland – en in België ook wel – heeft iedereen het idee dat het er in Zweden nogal laks aan toe gaat. Maar zij gaf aan dat dit niet juist is. Uitgezonderd het ontbreken van een mondmaskerplicht, zijn de regels hier ook uitgebreid en streng. Het verschil is vooral dat de Zweden zich eraan houden, terwijl in Nederland en in België je wel wat mensen vindt die het niet zo nauw nemen met al die regels. Een voorbeeldje: ook hier moet je alleen boodschappen doen. Ik moet zeggen dat ik hier nog geen enkele keer een koppel samen heb zien winkelen. Ook niet zo’n koppel dat elk een kar neemt en doet alsof ze apart aan het winkelen zijn. In België zie je dat zeker wel. 

Na een uurtje babbelen, kunnen we uiteindelijk echt vertrekken naar het startpunt van onze wandeling: een combinatie van de Granhöjdsleden & Skalltjärnsrundan. Op zich geen geweldig boeiende wandeling, maar wel onderhoudend. We zijn vandaag ook niet echt in vorm. Misschien al te lang niet meer gewandeld ;-).

De hoogtepunten: een mooie picknickplaats aan een meer, een hazelworm of slangetje dat we op onze weg tegenkomen, het desolate landschap van een pas gekapt stuk bos, de natuur die de creaties van de mens stilletjesaan terug overwint, … 

Daarna gaan we toch al een stukje verder rijden zodat we het een klein beetje kunnen spreiden over verschillende dagen. Kristinehamn wordt uiteindelijk onze slaapplaats. Bert heeft een heel mooi plaatsje gevonden aan de rand van de stad en het ondergaande zonnetje doet de rest.

Kan je geloven dat je hier aan de rand van de stad zit?
Wandelweg bij de ondergaande zon

This Post Has 2 Comments

  1. tante Wies

    Hoihoi allevier daar in Zweden, ik volg jullie blog thuis op computer (daar geniet ik telkens weer van de mooie foto’s, natte en andere avonturen + de plichtbewuste schooltaakoplossers) omdat het makkelijker (en groter, dus échter) is dan op mijn GSM. Commentaren geven komt er wat minder van maar wees maar zeker dat ik jaloers ben en jullie al jullie belevenissen dubbel en dik gun. Ik zie ook dat jullie enorm genieten, al is dat op alle momenten niet mogelijk. Grimme, je logboek is TOP! Ik kijk weer uit naar de volgende weken. GROETJES!

    1. Hoihoi terug. Dankjewel tante Wies. Groetjes terug aan de ganse familie. Hopelijk kunnen we binnen niet al te lange tijd nog eens een Bogaerts-BBQ houden.

Een reactie achterlaten