Onze mobilhome

 • Post category:Scandinavië
 • Reading time:3 mins read

Wat ik nog altijd jammer vind, is dat ik onze mobilhome in Nieuw-Zeeland niet beter gedocumenteerd heb. Voor deze mobilhome probeer ik beter te doen.

Ons kookfornuis is een 3-pits klokvuur. Eentje meer dan in Nieuw-Zeeland. Dat versnelt het koken vaak aanzienlijk. Ik heb ook de indruk dat er iets bredere kookpotten op kunnen. Maar daar kan mijn geheugen mij bedriegen. 🙂
We hebben een ledlicht boven het keukenblok geïnstalleerd zodat we altijd voldoende licht hebben om te koken.

Mijn voorraadkast is hier trouwens best groot: er kunnen 2 Colruyt plooibakken in. Zo veel plaats hadden we niet in onze mobilhome in Nieuw-Zeeland. Daar hadden we immers een losse plastic bak onder onze tafel staan. De kindjes hun voeten kwamen toch nog niet aan de grond toen. Dat is ondertussen wel veranderd.

Onze voorraad eten past in 2 grote Colruyt plooibakken

Ook onze kleerkast is hier erg efficiënt: 3 Colruyt plooibakken vormen onze volledige garderobe inclusief handschoenen, mutsen, enz. Onze jassen hangen wel in de badkamer. We wisten immers van Nieuw-Zeeland dat je een douche eigenlijk niet gebruikt. Dat kost veel te veel water. We gebruiken de douche dus als opslagplaats voor rugzakken, wasspelden, borstels, enz. En ook alle winter- en zomerjassen hangen in de douche. Bert heeft daar een mooie oplossing bedacht en uitgewerkt met een eenpootskapstok voor een dressing. Echt wel handig.

Onze kleerkast winter- én zomerkleren
Onze winter- en zomerjassen. Daaronde is opslagruimte voor rugzakken, poetsgerief, enz.

Het kastje onder onze lavabo in de badkamer dient ook om de was op te slaan. 

Lavabo met daaronder een stukje van onze wastrommel

Het rekje met alle toiletgerief heeft ook een dubbele functie: door er wat wasspelden op te steken, kunnen we hier ook iets drogen. Handig toch!

Overzichtsfoto van ons badkamertje. Boven zie je al ons toiletgerief…
… dat rekje kan tevens dienst doen als droogrek

Ieder heeft ook zijn eigen plekje gemaakt in de mobilhome. Het bed van de kindjes is hun ganse kamer inclusief hun doos speelgoed die achteraan op hun bed in een doos zit.

Overzicht op de slaapkamers van Fien en Lander. Onderaan het bed zie je ons recyclagepark 🙂
De slaapkamer van Fien
De slaapkamer van Lander
Op het hoekje heeft hij nog wat extra foto’s en kaartjes hangen
Bovenaan onze slaapkamer. Die doet ook vaak dienst als speelkamer voor Lander & Fien. Zie je ze liggen?

We hebben een aparte doos waar we alle recyclage in stoppen: papier, plastic, blik, brik, … en ook GFT. Dat laatste nog eens in een aparte afgesloten doos. Deze doos staat onder de slaapruimtes van de kindjes. De vuilbak staat dan weer aan onze kant. Naast de schoenenkast en de kast met alle elektronica en kabeltjes.

De vuilbak, schoenenkast en bovenaan de kast met elektronica en bijhorende kabeltjes

Bert heeft in verschillende kasten ook een ingenieus compartimenteringssysteem gebouwd met kartonnen. Een voorbeeldje vind je op de foto hieronder.

Een ingenieus compartimenteringssysteem met kartonnen dozen.

Tot slot nog enkele overzichtsfoto’s

Onze eetkamer, zithoek, aanrecht, snijtafel, …
En natuurlijk onze voor- en achterdeur 😉
Onze cockpit waar ook de autostoeltjes worden bewaard wanneer we niet rijden

This Post Has 8 Comments

 1. Tanteke

  Daar is over na gedacht,proficat,om alles een plaatjes te geven voor 4 personen op een beperkte ruimte.Ik lees jullie avonturen met veel interesse en beleef het mee.Heel veel groetjes tanteke

  1. Grimme Bogaerts

   Dag tanteke,
   mercikes. Het moest er allemaal wel inpassen. Gelukkig een succesvolle missie 🙂

 2. Andrew

  Om de een of andere reden word ik hier wat emotioneel van 🙂
  Zitten de kindjes met hun autostoeltjes gewoon aan tafel terwijl jullie rijden?

  1. Grimme Bogaerts

   De kindjes hebben liefst dat we de tafel laten zakken. Dan wordt het een soort bedje waarin ze recht zitten, met hun benen recht voor zich uit.

 3. Jan en Joke

  Heel goed gedocumenteerd Grimme … maar ik mis toch nog iets … namelijk de exacte afmetingen van een Colruytbox … niet iedereen is hier mee vertrouwd 🤣

  1. Grimme Bogaerts

   Ik word door Colruyt betaald voor elke per keer dat ik Colruyt vernoem. Dus ik zal Colruyt nog wel een paar keer vernoemen. Had ik dat nog niet gezegd? 🙂
   Als de supermarktketen waar jij voor werkt (om ze niet bij naam te noemen :-p ) een hoger bod doet, switch ik gewoon hé. Ik wil er hier zelfs gaan winkelen af en toe: in de grote steden heb ik er al wel eens eentje gezien. Laat maar weten als jullie budget kunnen vrijmaken 🤣🤣🤣

 4. Dana

  Altijd geweten dat jij een ordelijke, gestructureerde jongen was maar blijkbaar is Bert dat ook😜. Benieuwd of de kindjes dit overnemen…🙄

  1. Grimme Bogaerts

   Hahaha. Bert is zeker gestructureerd, maar toch op een heel andere manier dan ik. Ik ben er ook zeker van dat *niet* al onze kindjes dat gaan overnemen….

Comments are closed.