A sunny day (Rada)

We sliepen op het dak van de wereld. Vanochtend lijken we zelfs op de Olympos, de berg van de goden, wakker te worden. Wij kunnen op onze berg ’s ochtends vroeg al van een stralend zonnetje, terwijl het overal rond ons wit van de wolken is. Voor mensen in de vallei start de dag mistig en grijs, terwijl wij gezellig ontbijten op een bankje in het zonnetje.

Datzelfde bankje dient een beetje later om schoolwerk te maken, terwijl de mist in de vallei stilletjesaan optrekt.

Zie de mist in de vallei stilletjesaan optrekken vanop onze persoonlijke Olympos

Een beetje tegen onze zin, vertrekken we naar Karlstad om inkopen te doen. We zoeken nieuwe wandelschoenen voor Bert en een nieuw fototoestel voor mezelf. Mijn fototoestel is niet helemaal kapot, maar je kan ook niet zeggen dat het nog echt werkt. Helaas heeft de winkel die ik op het oog had, toch geen Nikon-materiaal; wat hun website ook mag beweren. Gelukkig vinden we wel wandelschoenen en de nodige boodschappen om vanavond een barbecue te houden. Het is hier immers een zomerse dag vandaag en daar gaan we ten volle van profiteren.

Op de camping aangekomen na een uurtje rijden, doen we niet veel meer behalve praten met de Nederlandse eigenaars en in het zonnetje barbecueën. We compenseren wel door vanavond nog een stuk te gaan lopen.

Ribbekes zijn hier iets groter dan bij ons

Ondanks de vele mobilhomes die we ondertussen tegenkomen, is het seizoen hier nog altijd niet begonnen: we staan weer helemaal alleen op een prachtige camping mét zandstrand. De eigenaars geven aan dat de Zweden zelf zelden naar een camping komen. Ze hadden vorig jaar dan ook een rampzalige vakantie qua inkomsten: ze moeten het vooral hebben van Nederlanders, Belgen en Duitsers.

Nog een weetje voor de liefhebbers van Camp Grinsby: eigenlijk wilden we vandaag naar Camp Grinsby trekken. Deze camping is bekend van Staf Coppens en een programma op tv. We wisten dat zelf niet, maar velen onder jullie hebben ons die tip gegeven. Maar helaas, Camp Grinsby heeft geen betrouwbare WiFi en die hebben we nodig voor Bert zijn werk. Ze hebben ons doorverwezen naar deze camping.

Ons privé-zandstrand op de camping

This Post Has 4 Comments

 1. Andrew

  Prachtige time-lapse!

 2. Jan en Joke

  Haha … mijn 3 vrouwtjes zijn fan van dat programma met Staf COPPENS. Ik vind het te veel emo. 😄

  1. Grimme Bogaerts

   Nooit gezien. Ik zou het echt niet kunnen zeggen.

Comments are closed.