In het bos daar staat een huisje (Sunne)

Eerst schoolwerk – alweer heel flink gewerkt door Lander en Fien – en daarna een stukje rijden naar het skioord van Torsby. Je moet je daarvan niet te veel voorstellen: 1 of 2 zetelliftjes en een pannenkoekenliftje voor de kleintjes. Dan heb je het zo ongeveer gehad. We gaan natuurlijk niet om te skiën, maar om te wandelen. Ook al weerhoudt dat ons er niet van nog eens in zo’n zetelliftje te gaan zitten.

Waar is die sneeuw naartoe?

Bij het skioord begint ook het Naturreservat Hovfjället met daarin enkele veelbelovende wandelingen. Aangezien we aan de top vertrekken, worden we al van bij het begin van de wandeling getrakteerd op mooie, ietwat dreigende uitzichten. Er wordt geen regen voorspeld, maar de wolken zijn er niet minder dreigend om.

Dreigende wolken in de verte

Aangezien we pas rond de middag vertrekken, kiezen we een wandeling waarbij we al na 2 km bij een rustplaats komen. Dit is een tafereeltje recht uit de sprookjes. Tenminste, zo stel ik mij het tafereeltje voor bij het versje ‘in het bos daar staat een huisje…’. Prachtig. Ook al zijn we nog maar net vertrokken, we blijven hier toch 1,5u plakken. Daar zit ook nog wat extra schoolwerktijd in van Lander.

In het bos daar staat een huisje…
Na 1,5u verlaten we dit idyllische plaatsje uiteindelijk toch

Hoewel er eigenlijk geen echte vergezichten meer te bewonderen zijn, is de wandeling heel gevarieerd en gaat ze dus niet vervelen. De ene keer lopen we over nat terrein, dan weer door bos of langs een riviertje. Vervolgens klauteren we over omgevallen bomen, wandelen we over kale rotsen, of mogen we als volleerde berggeiten een steil klimmetje doen om een beetje later weer gezapig af te dalen. We doen het allemaal op deze wandeling. En dan vergeet ik nog de klaterende watervalletjes die we onderweg tegen komen. We zijn het er hier allemaal over eens: echt een mooie wandeling.

Wandelen door nat terrein …
langs watervalletjes …
door mosgroen bos …
klimmen als berggeiten…
een steile afdaling …
of een minder steile afdaling …
we doen het werkelijk allemaal in 1 enkele wandeling

Rond half zes komen we voldaan terug bij de mobilhome. Maar onze dag zit er nog niet op. We rijden meteen verder naar een adembenemend plaatsje dat Bert gevonden heeft op de top van een bergje in Sunne. Wat een uitzicht. Wat een plaats om je huisje te hebben staan, al is het maar voor 1 nachtje.

Wat een uitzicht
Wat een slaapplaats

Een reactie achterlaten