Een wandeling met vele gezichten (Östersund)

Vandaag een keertje geen schoolwerk gemaakt. Ik geloof dat dit de eerste keer is dat we een dagje overslaan. Lander heeft wel typetopia gedaan. Het typen begint beter en beter te lukken. Da’s goed nieuws.

In de namiddag wandelen we een stukje van de St Olavsleden. Deze meest noordelijk gelegen pelgrimstocht van 580 km loopt door Östersund. De wandeling heeft vele gezichten en was niet meteen de mooiste wandeling die we al gedaan hebben. We hopen alleszins voor de pelgrims dat de andere stukjes meer tot de verbeelding spreken.

De kindjes maken een ommetje langs een vlotter in het meer

De wandeling laat ons wel toe om kennis te maken met Östersund. Alles bij elkaar is het een mooi stadje met veel aandacht voor ruimtelijke ordening. Ook hier in Zweden is het trouwens een feestdag waardoor er een lazy-sunday sfeertje hangt overal waar we passeren. In het bijzonder in de parkjes en speeltuinen. Tussen 2 mooie residenties vinden we trouwens een fantastisch speeltuig (zie filmpje).

Een toppertje
Ook dit is de St Olavsleden
Bijna terug op de camping

Terug op de camping horen we Nederlands spreken. Onze overburen zijn Nederlanders die enkele jaren terug gemigreerd zijn naar Zweden. Ze gaan er voor een verlengd weekendje tussenuit met hun mobilhome. Fien en Lander zijn erg blij om onze eigen taal nog eens te horen spreken door andere mensen.

Na het eten nog even gevoetbald met de kindjes; er is hier een heus voetbalveldje op de camping.
Tot slot de nieuwe tondeuse nog even uitgetest. Onze hoofden zien er weer lekker kort en fris uit :-).

Een reactie achterlaten