Schoolwerk en winkelen (Östersund)

Onze eerste echte regendag. Dat zijn we niet gewoon. Tot hiertoe kregen we altijd mooie sneeuwvlokjes die naar beneden dwarrelden. Of, in het slechtste geval, striemende sneeuw. Maar dat is altijd nog iets anders dan regen. Ik heb vandaag dan ook geen enkele foto gemaakt. De foto hierboven is een dagje later gemaakt :-).

Wat hebben we dan de ganse dag gedaan? Schoolwerk, een stukje rijden en winkelen. We hebben een soort winkelcentrum gevonden waar we nieuwe regenbroeken, een extra zakmes, een werkbroek voor Lander, een ritsbroek voor Fien, vishaakjes, een tondeuse en een drinkbus hebben gekocht. De regenbroeken zijn ondertussen immers ‘kapotgeschoven’. De gewone lange broeken van de kindjes gaan er in sneltempo door: in de ene na de andere zitten gaatjes. Mijn drinkbus was in het begin van de reis al kapotgevallen. En de tondeuse is om een bezoekje aan de kapper te vermijden. Een kapperbezoek lijkt ons in deze Coronatijden alles bij elkaar niet zo verstandig.

Daarna de camping in Östersund opgezocht. Hier zullen we de komende 3 nachtjes slapen. Bert gaat weer wat werken. Verder is er niets noemenswaardig gebeurd. Vandaar: geen foto’s dus.

’s avonds ga ik nog wel een fikse wandeling maken in het donker. Ik raak onder de indruk van de stadsplanning en ruimtelijke ordening hier. Ik geraak via uitsluitend wandel/fietspaden uit de stad. Daarbij passeer ik door verschillende wijken. Het gaat allemaal om geasfalteerde paadjes die andere routes volgen dan de auto’s. Ook in de verschillende wijken. Dat vind ik best wel knap.

Een reactie achterlaten