Hebben we een lek? (Sorsele)

Bert werkt vandaag de ganse dag. Dat betekent dat Fien, Lander en ik ons in stilte bezig moeten houden. Eerst maken we ongelooflijk flink schoolwerk. Dan volgt de beloning: wat YouTube voor Lander en Fien, terwijl ik mijn mailtjes zo goed mogelijk bijwerk.

Terwijl ik pannenkoeken bak, spelen Lander en Fien buiten. Vervolgens douchen, nog meer schoolwerk, nog meer YouTube en buiten de camping wat gaan verkennen. Lander en Fien hebben ook een oven gevonden op de camping en willen die gebruiken om pizza te bakken. Om de titel ‘tofste ouders van de hele wereld’ terug te verdienen, stappen we dus naar de winkel in het dorp om diepvriespizza te kopen. Terwijl deze opwarmt in de oven, spelen we in de speeltuin en aperitieven we met tomaatjes, komkommer en een beetje chips. Die titel hebben we weer een uurtje langer vast ;-).

Op verkenning bij het meertje aan de camping
Ook in het speeltuintje kan hier gespeeld worden
Het ijs op de rivier naast de camping begint al mooi te smelten
Verstopt voor papa… Of toch niet. .
Alleen op de camping: zoek de mobilhome

Zo vliegt de dag aan sneltempo voorbij. Voor je het goed en wel beseft, liggen de kindjes alweer in hun bed nog 10 minuutjes te lezen voor het licht uitgaat. Fien las altijd al graag, maar ook Lander is de laatste paar dagen hard aan het lezen geslagen. Fijn om te zien.

En dan nog wat minder nieuws: we denken dat we ergens een waterlek hebben. Sinds kort is de kartonnen doos waar we alle recycleerbaar afval tijdelijk stockeren nat aan de bodem. Ondertussen is de doos bijna onbruikbaar geworden. Deze doos staat in het hoekje bij het bed van Lander en Fien. De plaats waar het vocht vandaan lijkt te komen, grenst aan de badkamer.
Ik had ook al gemerkt dat we rechts achteraan de mobilhome een serieuze ijspegel hadden op onze vorige stopplaats en ook vandaag kan ik daar een bevroren plasje water zien onder de mobilhome.
Tot slot slaat ook de waterpomp af en toe onverwacht aan.
Alles bij elkaar voldoende aanwijzingen voor een waterlek. We zien op het eerste zicht echter niet waar het water vandaan zou moeten komen. Noch in de kofferruimte die eronder zit, noch in de badkamer die eigenlijk gewoon dienst doet als kast. Dus misschien – fingers crossed – is het nog water dat door de kapotte afvoer is gegaan en in de dubbele bodem van de mobilhome is terecht gekomen.
In de kofferruimte, waar je het water door zou moeten zien lopen als het op de plaats van de ijspegel naar beneden zou lekken, zit een holte, afgeschermd door een metalen plaat. Ik heb deze vandaag al even losgemaakt om er eens onder te piepen. Hierachter zitten buizen van de waterleiding. Over de ganse lengte zit wel wat vocht…. We zullen dit de komende dagen verder moeten uitvlooien en oplossen.

Een reactie achterlaten