Een laatste sneeuwwandeling? (Sorsele)

Voor we beginnen aan wat wellicht onze laatste echte sneeuwwandeling wordt, maken we naar goede gewoonte wat schoolwerk. Eigenlijk vertrekt hier niet echt een wandeling. Maar op mijn verkenningstocht gisterenavond, heb ik een mooi heuvelkammetje gespot dat tussen verschillende meertjes doorloopt. Het plan is om dat te volgen en gewoon de wijdse natuur in te trekken. We hebben de GPS-coördinaten van onze mobilhome opgeslagen. Daarmee moeten we de weg wel kunnen terugvinden.

We starten de wandeling over een heuvelkammetje met links en rechts bevroren meertjes

Wanneer de heuvelkam uiteindelijk dood loopt op een met bomen bezaaide sneeuwvlakte, volgen we onze neus en wat dierensporen in de hoop er een glimp van op te vangen.

De heuvelkam is ‘op’. Nu lopen we verder onze neus achterna

De kindjes hebben hun zakken ook weer mee om van elke helling minstens 1 keer af te glijden.

Zo’n sneeuwwandeling is en blijft ongelooflijk mooi, maar we merken wel dat de kwaliteit van de sneeuw serieus aan het minderen is. Het zijn nu meer van die ijsbolletjes die niet knisperen wanneer je erover loopt, maar eerder kraken.

Na onze picknick in de sneeuw doen we ook nog een middagdutje in de zon, terwijl de kindjes veel plezier beleven aan – juist ja – een sneeuwhelling. Waar tot hiertoe het zonnetje van de partij was, krijgen we plots het gezelschap van een heuse sneeuwbui. De sneeuwvlokjes dwarrelen overal naar beneden. Het is opnieuw prachtig. Het lijkt wel alsof ze afscheid komen nemen.De sneeuwbui is helaas maar van korte duur; daar is het zonnetje alweer.

Middagdutje

Wanneer we terug aan de mobilhome komen en hem vertrekkensklaar aan het maken zijn, vindt Lander in wat half gesmolten sneeuw een ijsvishengel. Helaas, 1 dag te laat voor het echte ijsviswerk. Maar misschien komt hij toch nog van pas wanneer we in de zomer de wildernis in trekken. Lander is er in elk geval superblij mee.

De gelukkige vinders van een ijsvishengel

Na de fijne wandeling, volgt er 2,5u rijden. Bert heeft vanavond, morgen en donderdag nog enkele gesprekken op het programma staan. We hebben dus goede WiFi nodig en een plaats waar Bert ongestoord kan werken. Die hebben we gevonden op een camping in Sorsele.

Wanneer we toekomen, blijken we de ganse camping zo ongeveer voor ons alleen te hebben. De 120 bedden en een 30-tal kampeerplaatsen staan allemaal leeg, op 1 bed na. Zo vertelt ons het Duitse koppel dat de camping net heeft overgenomen. We zullen hier een 3-tal nachten blijven. Zo kunnen we nog eens uitgebreid douchen, de batterijen opladen (letterlijk dan), water tanken én genieten van goede WiFi. Echt luxe!

Ondertussen hebben we ook wat nieuws van het thuisfront dankzij onze goed buren Inge en Stijn. Het heeft blijkbaar flink gewaaid in België en onze laatste boom bij de vijver is nu ook gesneuveld. :-(. Er staat ons dus wat werk te wachten wanneer we thuiskomen.

This Post Has 3 Comments

 1. Dana

  Het blijft leuk om jullie dagrelaas te lezen.

 2. Inge en Stijn

  Hoi buren,
  Kippenhok ook wat hersteld, nu zijn de klepjes weer mooi aan het hokje vastgemaakt.
  Voor de rest staat alles nog recht en is alles okidee.
  Jullie trouwe buren 🙂

Een reactie achterlaten