Onze sneeuwtrol voor de muizenklas (Töre)

  • Post category:Scandinavië / Zweden
  • Reading time:3 mins read

Na opnieuw een nachtje sneeuw, vertrekken we vandaag bij het motelletje. Het is ondertussen gestopt met sneeuwen. En verrassend genoeg is het eigenlijk niet zo koud buiten. Dat de bijtende wind is gaan liggen, zal daar wel iets mee te maken hebben. En ja hoor, de Zweden stellen ons niet teleur: de weg is helemaal sneeuwvrij. Ongelooflijk hoe ze dat doen.

Rijden in zo’n sneeuwwit landschap is een feest. Het lijkt wel alsof we Kerstmis tegemoet rijden. Trouwens, eigenlijk wilden we de woonplaats van de Kerstman en zijn elfjes ook bezoeken in Rovaniemi. Dat ligt ongeveer op deze hoogte, maar dan in Finland. En daar mogen we helaas niet binnen momenteel. Jammer.

Rond de middag stoppen we op een snelwegparking bij Jävre om te eten. Er zou ook een wandelingetje moeten vertrekken aan deze parking. Hier lijkt echt wel gigantisch veel sneeuw gevallen (naar Belgische normen dan). Misschien is het wel te zwaar om hier door de sneeuw te ploeteren. We proberen toch en worden daarvoor beloond met een hele hoop sneeuwpret. Het begint al voor het startpunt van de wandeling. Om dit te bereiken moeten we door een pak sneeuw waar Bert en ik tot voorbij onze knie inzakken. We halen het gelukkig.

Ploeteren naar de start van de wandeling, met op de achtergrond (nog steeds) de Botnische golf .

Er zijn 2 paadjes aangegeven. Het ene loopt de bossen in, het andere volgt een weg waar de sneeuw is geruimd. We besluiten het bos te proberen omdat het er wel heel erg sprookjesachtig uit ziet.

Sprookjesachtig bos .

Hier ligt zo’n massa sneeuw dat we besluiten de opdracht die we van de muizenklas en juf Wendy gekregen hebben hier uit te voeren: we beginnen aan een reuze sneeuwtrol. Beste juf Wendy en muizenklas: zijn we geslaagd? Hoeveel punten op 10 krijgen we hiervoor?

Een lieve sneeuwtrol, met veel toewijding gemaakt

Fien en Lander gebruiken de heuvels in het bos om een sneeuwglijbaan te maken en amuseren er zich te pletter. De sneeuwpret is meteen afgelopen wanneer ons Fien dit een beetje te letterlijk neemt: ze glijdt over een scherpe stok die een gat in haar 3 broeken scheurt en in haar poep. Ai ai ai, dat doet pijn.

We kunnen gelukkig nog verder, maar besluiten toch maar de andere weg te nemen waar de sneeuw wat geruimd is. Deze brengt ons bij een dorpje aan de Botnische golf. En onderweg beleven we nog veel meer sneeuwpret. Een greep uit het aanbod: begraven worden in de sneeuw, sneeuwballengevecht, grote brokken sneeuw meeslepen, slapen in de sneeuw, karate en boksen op grote sneeuwbrokken langs de weg, sneeuw eten, … . Het kan allemaal én we deden het allemaal.

Terug aan de mobilhome verandert deze sprookjeswereld terug in de realiteit: natte, doorweekte kleren en schoenen. En – wat dacht je – schoolwerk maken. Daarna terug op weg om nog wat kilometertjes te rijden. Uiteindelijk stoppen we om 17u45 in Töre na een mooie en vermoeiende dag.

P.S. We zitten nu al wel erg hoog (zie ook de kaart met slaapplaatsen). Ons doel – Kiruna – komt stilletjesaan in zicht.

This Post Has 2 Comments

  1. Wendy

    Wauw, jullie krijgen van ons… 10/10 ! Wat knap gedaan allemaal!

    1. Grimme Bogaerts

      Dank je. Met een 8 of 9 waren we ook al tevreden, maar van een 10 slapen we natuurlijk nog beter. 🙂

Comments are closed.