Sneeuw als gezel (Bygdea)

Vandaag is het feest voor de kindjes: bij de kamer in het motel hoort een ontbijt. Fien en Lander zijn in de wolken en eisen dit meteen op. Bert en ik houden het bij ons dagelijkse ontbijt van havermout en muësli. 

Een ontbijtfeest

Lander volgt vandaag online een les met de andere leerlingen van zijn klas bij zijn juf. Het is een heel fijn weerzien na al die weken. Er wordt door iedereen flink meegewerkt. Ik blijf zo veel mogelijk op de achtergrond en vind het erg leerrijk om te zien hoe het er in de klas aan toegaat. Ik steek heel wat op van juf Lore. Dankjewel!

Even later heeft Fien een fijn digitaal weerzien en gesprek met haar juf en klasgenootjes. Speciaal voor de muizenklas: een foto van de wastafel die ondertussen netjes gerepareerd is.

De wastafel is weer gerepareerd .

Vannacht is het – zoals voorspeld – terug gaan sneeuwen. Niet dat de sneeuw met bakken uit de hemel valt, maar toch worden we vanochtend wakker in een winters sneeuwlandschap. Het voelt buiten trouwens ook echt winters. Bovenop de sneeuw, waait er ook een ijzige wind die niet echt prettig is om door te wandelen. Toch jaag ik mezelf en de kindjes 2x de deur uit om de benen te strekken. Ondanks de bijtende koude, proberen we zo toch een beetje van het betoverende sneeuwlandschap te genieten. Fien en Lander lijken – zoals gewoonlijk – maar weinig last te hebben van de kou. Wanneer we een sneeuwwitte speeltuin tegenkomen, krijg ik ze ook maar moeilijk verder.

Tussendoor maken we nog meer schoolwerk, spelen we spelletjes en skypen we ook even met oma en opa.
Nog een toppertje zijn de pannenkoeken vanmiddag. Inderdaad, zelfs in een mobilhome kan je pannenkoeken fabriceren.

En Bert? Die werkte maar door 😉

Een reactie achterlaten