Schoolwerk, rijden en 2 korte wandelingen (Bygdea)

Ik vroeg me altijd al af wie er nu in godsnaam in een motel blijft slapen. Al zeker in zo eentje dat langs een snelweg is gelegen. Wel, wij dus. Voor 2 nachten zelfs :-). Niet dat we er op zich echt slapen: we slapen in onze mobilhome. Maar we zochten een plaats met stabiel en betrouwbaar internet zodat Bert zijn online coaching kan doen. Vele campings zijn nog niet open en diegene die open waren, konden geen stabiel internet garanderen. Dus hier zitten we dan.

Wat die snelweg betreft: dat kan je hier in het Noorden echt wel niet meer vergelijken met een snelweg van bij ons. Deze gaat dwars door de dorpen en steden hier en dan mag je er nog 30 of 40 km per uur rijden. Eens daarbuiten mag je vaak wel 100 km per uur.

Vandaag hebben we 2 keer de benen gestrekt. Lees: wandelingetjes van iets meer dan 3km. Verder hebben we schoolwerk gemaakt en wat gereden. We zijn deze keer ook een ietsje het binnenland in gereden om een wandeling te zoeken bij Tavelsjön. De wandeling hebben we niet echt gevonden. Het meer wel en bijhorend dorpje wel. Zo hebben we kennis gemaakt met een verstild Zweeds dorp langs een groot meer. Ook dat was zeker wel eens de moeite.

Het bevroren meer bij het dorpje
Een prachtig kerktorentje bij het bevroren meer
Een poes laat zich gewillig aaien

We hebben trouwens momenteel wat meer moeite om (korte) wandelingetjes te vinden. In het begin leek in elk bosje een wandeling verborgen te zitten. Nu zijn er bossen te over, maar krijgen we geen wandelingen gevonden. Toch een beetje ironisch. Misschien ergens ook wel logisch: als er weinig groen beschikbaar is, zorg je ervoor dat je het maximaal kan gebruiken.

Trouwens, nog iets om van onze bucketlist te schrappen: een rendier (eland?) ontmoeten. Vandaag was het zo ver. Er stond er ergens eentje langs de kant van de weg. Volgende keer mag het wat dichter komen voor de foto :-).

Een reactie achterlaten