Was, plas & school (Obbola)

Vandaag is een dag voor schoolwerk, wassen en een winkel zoeken waar we spullen kunnen vinden om de lavabo te repareren. Daarnaast wandelen we tussendoor ook nog eens door het centrum van Örnsköldsvik om de sfeer op te snuiven. Gisterenavond ben ik immers nog even op pad geweest met mijn fototoestel en het leek wel een leuk stadje om eens een frisse neus te halen. Dat blijkt vandaag ook het geval, maar ik heb vandaag geen foto’s getrokken. Hieronder deel ik het resultaat van gisterenavond.

Zicht vanop onze camping naar de overkant van het stadje
Het sfeervol verlicht servicegebouw van onze camping

In de late namiddag zijn we dan vertrokken richting Umea. Bert plant donderdag en vrijdag te werken, dus we hebben weer een plaats nodig met goede WiFi en een aparte plaats voor Bert. Lander kan dan vrijdag ook nog eens een les meepikken in de klas.

Onderweg naar onze slaapplaats voor vannacht – een haventje dicht bij bij Umea –  merkten we dat er veel mensen langs de kant van de weg stopten om naar een meertje te kijken. We zijn ook meteen gestopt en hebben ons er even bij gezet met onze verrekijker. Zo veel zwanen en ganzen heb ik van mijn leven nog niet bij elkaar gezien. Leuk om even naar te kijken.

Een deel van de ganzen, zwanen en andere watervogels die veel kijklustigen aantrekken
Een overvliegend prachtexemplaar ‘gevangen’ in de lucht

Er bleken ook mensen te zijn die op het eerste zicht totaal de verkeerde kant op tuurden met hun verrekijkers. Ze bleken echter overschot van gelijk te hebben. In de verte, stonden tientallen kraanvogels in het veld. Met het blote oog waren ze niet te zien. Blijkbaar leven die in deze streken. We hebben dus weer iets bijgeleerd.

Enkele tientallen kraanvogels in de verte (je moet me maar geloven ;-))

Een reactie achterlaten