Balesudden, een toppertje (Örnsköldsvik)

Hey hey, hier zijn we weer. Ditmaal met onze langste wandeling tot hiertoe: 15 km. En wàt voor eentje. Een prachtige wandeling door de Zweedse sparrenbossen, langs een verlaten strandje, een kristalhelder meertje waarvan je het water kan drinken én 2 prachtige uitkijkpunten. Wat kan je nog meer wensen?

We voelen ons ook meer en meer Zweed: vandaag hebben we dan ook een vuurtje aangestoken toen we onze boterhammen opaten. Wisten jullie dat berkenschors bijzonder snel brandt en dus ook heel geschikt is om het vuurtje te beginnen? Dat vuurtje was natuurlijk ook leuk om wat schoolwerk rond te maken. 

Maar dat is niet het enige punt waar Lander en Fien hebben gewerkt. Ook op een van de uitzichtpunten is er schoolwerk gemaakt. Zo kunnen Lander en Fien ook bijblijven met de klas. We kunnen het wiskanjerboek misschien niet meenemen op de wandeling, maar we hebben wel een tekentablet waarop ik de opdrachten kan overschrijven en Lander ze kan maken. Juf Lore en de leerlingen van L4 zullen onderstaande oefeningen over breuken en kommagetallen zeker herkennen. Met Fien lezen we vooral onder wandeling op de e-reader van Bert. In de mobilhome kan ook zij werken in de schoolboeken.

Terug aan de mobilhome gekomen, kwamen we trouwens voor het eerst een niet-Zweed tegen. Het was een eenzame wandelaar die er al hele vele kilometers had opzitten. En uiteraard was het een Nederlander. De kindjes vonden het echt leuk om nog eens een bekende taal te horen :-). Na een kort babbeltje sprongen we meteen de mobilhome in om nog een nieuwe gasfles op de kop te tikken. Dat is gelukt. Nu staan we op een camping aan een haventje in een heel net uitziend stadje: Örnsköldsvik. Hier zoeken we morgen ook iets om het lavabootje te repareren. Verder plannen we er ook een rustige dag van te maken met wat schoolwerk en zo.

Wandelen tussen een uitgewoedde bosbrand op het puntje van het schiereiland
De beloning op de top: een prachtig vergezicht

This Post Has 4 Comments

  1. Ine,Jurgen,Daan,Mauro en Stien

    Waauw 15km,echte toppers! Groetjes van onscallen

  2. Ludwine

    Knap!!! Het echte’ leven…

Een reactie achterlaten