Stukken … (Köpmanholmen)

Het is zover, de eerste stukken zijn een feit: het lavabootje in de badkamer heeft een extra gat. In de volgende grote stad zullen we eens kijken hoe we dat kunnen oplossen.

Voor de rest was het een gewone dag: opstaan, schoolwerk maken en dan een stukje rijden. Eerst naar een winkel in Docksta: we hebben brood nodig. Daarna nog een klein stukje verder om een wandeling te maken naar de top van de Skuleberget voor alweer een mooi uitkijkpunt over de Hoge Kusten. Er vertrekt daar ook 1 skipiste, maar die was gesloten wegens gebrek aan sneeuw. Men lijkt ook niet meteen nieuwe sneeuw te verwachten, want de skilift wordt volledig vernieuwd.

Hoe laat komt hier de bus?

Na de wandeling verder gereden tot Bjästa, vlakbij de startplaats van een veelbelovende wandeling die we morgen graag zouden doen. Daar ben ik voor de eerste keer echt grote inkopen gaan doen, want we zitten ongeveer door de voorraad heen die ik als trouwe Colruyter uit de bekende Belgische supermarkt had meegenomen. Ondertussen hebben de kindjes met Bert nog wat meer schoolwerk gemaakt, want je bent snel een uurtje kwijt in een onbekende supermarkt vol met onbekende en vreemde producten.

Daarna hoopten we bij het startpunt van de wandeling – Balesudden – de nacht door te brengen, maar helaas. Na een kilometerslange tocht over een zandweggetje met weliswaar prachtige uitzichten, moesten we op onze stappen terugkeren. Het was er namelijk verboden te kamperen. Erg jammer, want het uitzicht over de zee was prachtig. 

We vinden echter meteen een onderkomen op een parking bij een klein haventje.

Zicht op het kleine haventje

Daar stellen we helaas vast dat de afloop van het lavabootje in de badkamer het begeven heeft. Maar daar gaan we nu niet van wakker liggen.

Kapot

En een beetje later hebben we ook onze eerste lege gasfles. Dat was niet meteen een verrassing; we hadden het al iets eerder verwacht. De reservefles is dan ook snel aangesloten.
Gas is voor ons trouwens best wel belangrijk. We hebben het nodig voor de koelkast, de diepvries, de verwarming en om te koken. Dingen die we niet meteen kunnen missen, zeker niet nu de koelkast en de diepvries net terug gevuld zijn.

This Post Has 2 Comments

 1. Juf Wendy

  Hallo iedereen! Wij keken net naar jullie foto’s. We vinden ze heel mooi. Wat veel sneeuw! Hip hip hoera voor de jarige vake. De foto van Fien die haar huiswerk maakt op de rotsen, vinden we heel grappig. We vinden het wel spannend dat er een gat is in de wastafel. We hopen dat het snel weer gemaakt wordt.
  Nu gaan we wat rekenen in de klas. Veel groetjes aan Fien! Veel liefs van de muizenklas en juf Wendy

  1. Dag Juf Wendy en muizenklas,
   heel veel groetjes terug van ons allemaal, maar van Fien en Lander in het bijzonder.
   Fien heeft jullie berichtje met veel plezier zelf gelezen. Goed rekenen daar. Fien heeft de voorbije 2 weken alvast wat voorsprong genomen.
   We houden jullie op de hoogte van het gat in de wastafel. We hopen het snel te maken.
   Fien, Lander, Bert en Grim

Een reactie achterlaten