Zwoegen en zweten (Skuleskogen)

Vandaag alweer een stralende dag: staalblauwe lucht en zon. Daarmee houden de parallellen met gisteren en de vorige dagen helaas op. Het schoolwerk verliep vanochtend al eerder stroef. En ook de wandeling is zwoegen, zweten en werken om door de sneeuw te geraken. Waar we gisteren af en toe wat sneeuw tegenkwamen, gaat de wandeling van vandaag voortdurend door dikke lagen sneeuw. Je zakt steeds enkele centimers weg en af en toe zelfs tot kniehoogte. Na enkele kilometers heb je dat wel gehad. Zo gaat het de hele dag door. Noch Fien, noch Lander zeuren hierover. Superflink. Superknap.

Samen met vuur spelen

De middagpauze loopt ook niet helemaal zoals gepland. We dachten bij een hut aan een meertje aan te te lunchen. Helaas bleken beiden niet op helemaal op dezelfde plaats te liggen. Gelukkig had een Zweed voor de gezelligheid het vuur bij de hut aangestoken. Dat was plezant genoeg voor de kindjes. Na de middagpauze ging het zwoegen helaas gewoon door.

Het kantelpunt, met centraal-rechts een ‘poepje-schuiver’

Na een zalige rustpauze in het besneeuwde landschap of – als je Fien of Lander heet – een ‘poepjeschuif-pauze’ in de namiddag, wordt het allemaal wat leuker. Zeker wanneer we nog eens getrakteerd worden op een mooi uitzicht.

We sluiten de dag af met nog wat lezen (Vos en haas :-)), aperitieven en genieten van het zonnetje. Morgen trekken we verder. Vanavond nog even kijken waar naartoe.

This Post Has 2 Comments

  1. Kristof

    Wat zalig om al die verslaggevingen te lezen. Ik heb wat achterstand en ik lees er elke dag een 3/4-tal. Elke keer is het voor mij ook een stukje reizen. Heel mooie foto’s ook. Blijf dit zeker verder doen, dan kunnen wij ook een stuk mee genieten :-).

    1. Hey Kristof,
      leuk van u te horen. Ik doe mijn best om elke dag toch iets op te schrijven ter ondersteuning van mijn geheugen. De leeftijd….. weet je wel 😉

Een reactie achterlaten