Zo’n Covid-test is nog niet zo evident (Norrala)

Deze ochtend staan we op met een staalblauwe hemel en stralend zonnetje. Daar willen we zeker nog even van genieten voor we verder rijden. Eerst maken we nog wat schoolwerk, beloond met een paaseitje achteraf. Maar dan gaan we opnieuw de oevers van de Oostzee verkennen en wandelen we ook iets verder het veld in. Heel veel valt er niet te wandelen en uiteindelijk genieten we een klein uurtje van het zonnetje aan een klein clubhuis met schommel aan deze ‘zee’. 

Schommelplezier met zijn tweeën
Nog meer schommelplezier

Dan terug de mobilhome in voor nog wat kilometers. Eerst nog tanken, want het lampje is gisteren gaan branden: de kilometers vliegen erdoor. De diesel ook. Blijkbaar zit er hier een maximum op het bedrag dat we aan de benzinepomp kunnen besteden: na 1195 kronen (zo’n 115 euro) slaat de pomp gewoon af. Vreemd. Gelukkig is de tank daarmee ook ongeveer terug gevuld. We kunnen er weer een dagje tegen.

Voor we het weten, zijn we in Stockholm. Een heel imposante stad om door te rijden. Ikzelf heb er niet zo heel veel van gezien: het drukke verkeer hield mij bezig. Eens Stockholm voorbij zoeken we alweer een plaats om te eten. De eerste plaats laten we na inspectie links liggen wegens veel te triest en te vuil. De volgende is mooi en verzorgd. Helaas geen wandelingetjes die hier vertrekken deze keer. Niettemin blijft het moeilijk de kindjes terug in de mobilhome te krijgen: ze amuseren zich nogal met de verschillende speeltuigen die her en der staan opgesteld.

Terwijl we verder rijden, beseffen we plots dat morgen al de 5de dag in Zweden is, afhankelijk van hoe je precies telt. Dat betekent dat we opnieuw een Covid test zouden moeten ondergaan. Tijd om ons aan te melden: de telefoonnummers die ik op de verschillende sites van de Zweedse overheid had verzameld (zie eerdere post) leveren echter niks op: ofwel is er toch geen informatie beschikbaar in het engels, ofwel lopen we gewoon vast. Hoe dan ook: we krijgen niemand aan de lijn. Er zit niets anders op dan opnieuw te beginnen rondsurfen, op zoek naar ingangen in het gezondheidssysteem en informatie. Uiteindelijk vinden we dat ‘indien je om een of andere reden niet in staat bent om de Covid-test na 5 dagen te doen, je gewoon je 7 dagen quarantaine moet uitzitten’. Dat is dus het noodscenario. We zouden echter liever volledig in orde zijn en over een papiertje beschikken dat zegt dat we nog een Covid-test hebben ondergaan. Vanavond zoeken we verder naar oplossingen. Tot het einde van onze zelfquarantaine beperken we sowieso alle contacten tot het absolute minimum: dat betekent zo weinig mogelijk op echte campings, winkels zo veel mogelijk vermijden, enz. 

Ondertussen vinden we dat het tijd is om te stoppen. eerste stopplaats is absoluut niks. Hier konden we wel vuil water lozen en het toilet leeg maken. Daarna zijn we toch maar verder gereden: Bert had nog een leuke plaats op het oog. Die bleek echter aan de verkeerde kant van de snelweg te liggen en zou heel wat kilometers omrijden vragen. Dan zijn we maar lukraak ergens van de snelweg gereden en hebben we een plaatsje langs de weg gezocht. 

Hoewel de weg er heel groot uitziet, was het echt niet druk: af en toe passeerde er een auto of vrachtwagen. Misschien was het wel zo verlaten door het toverbos achter ons. Er was niet echt een pad, maar we baanden ons een weg door de bomen, een eindje het bos in. En toen gebeurde er iets heel vreemd: plots waren we er allemaal 2 keer: onze goede ik en onze ondeugende ik. Een van mijn ‘iks’ is erin geslaagd hier een foto van te nemen. Heel bijzonder. 😉

Later op de avond gebeurde er nog iets heel spookachtig: plots viel onze elektriciteit uit. De zekeringen leken in orde, de verliesstroomschakelaar was ook niet afgesprongen, …. Wat kon het in godsnaam zijn? Zou het Lander zijn die per ongeluk op de alles uit knop heeft gedrukt? Of zit het toverbos hier voor iets tussen? De eerste waste alvast zijn handen in onschuld…

This Post Has 2 Comments

  1. Gunther

    Het was een plezier om over jullie eerste week te lezen 🙂 Hopelijk kan je snel een volgende Covid test ondergaan.

Een reactie achterlaten