Zweden …. hier zijn we dan (Falsterbo)

Slapen op de boot ging eigenlijk beter dan verwacht. Het zachte, eentonige gebrom van de motoren stoorde niet, maar hielp juist om te slapen. Onze Lander en ons Fien waren er helaas al wel rond 5u45. Om 6u werden we sowieso gewekt door de intercom, dus al bij al maakte dat niet zo veel verschil. Over een uurtje zouden we toekomen. We konden dus nog rustig even blijven liggen en dan een douchke pakken. 

Terwijl onze Lander nog onder de douche stond, kondigde diezelfde stem plots aan dat we ons terug naar ons voertuig konden begeven. Zo moesten we toch even een versnelling hoger schakelen. We waren gelukkig nog op tijd en moesten zelfs nog wat wachten tot de vrachtwagens voor ons vertrokken waren. En dan in kolonne naar de douane. Daar werden we even tegengehouden en stelde een douane beamte dé vraag: ‘wat komen jullie hier doen?’ en ‘moeten jullie niet werken?’. Na een gepast antwoord van Bert, mochten we verder. Het voelde alleszins niet als een warm welkom. Maar dat had ik bij nader inzien ook niet echt verwacht.

We zijn aangekomen in Zweden! Maar…. ‘Wat komen jullie hier doen?’

We zijn aangekomen in Zweden! Dit zou een soort ‘eureka’ gevoel moeten geven. Helaas. Ik voel me eerder triest en ik kan dat gevoel niet van me afzetten. Het is nog wat vroeg om ons bij de camping aan te melden, dus we rijden ergens lukraak een parking op voor ons ontbijt en een ochtendwandelingetje. Gelukkig voor ons vertrekt er meteen een wandelpaadje vanaf deze parking. En hoewel het er niet echt veelbelovend uitziet, maken we een beetje later toch meteen kennis met de mooie Zweedse natuur, de eerste bomen om in te klimmen, … . De wind is wel bijtend kou, maar dat mag niet verbazen gezien het nog steeds vroege uur.

We zijn nog een beetje moe 😉
De eerste stapjes in de Zweedse natuur zijn veelbelovend
Klimmen in de bomen … euh … boompjes.

We arriveren iets na 10u al bij de camping: Falsterbo resort & camping. Niet helemaal ons ding, lees: veel te groot en te afgelikt. Maar wel heel goed als een eerste stop om even op onze positieven te komen: er is een speeltuin voor de kinderen, proper sanitair en behulpzaam personeel. Omdat de camping nog niet lang open is, is het er ook heel rustig. Ook het weer valt reuze mee: het zonnetje schijnt volle bak. De kindjes zetten meteen de stoelen buiten, al is het daar eigenlijk nog wel wat fris voor.

Stappen door de Zweedse rivièra

Falsterbo staat omschreven als de Zweedse rivièra met prachtige zandstranden. Na de middag trekken we er dan ook meteen op uit. Zon, zee, zand en wind hebben een helend effect: mijn triest gevoel is verdwenen zodra ik aan het strand kom. De wandeling blijkt heel erg mooi en uiteindelijk zullen we zo’n 9,5 km wandelen op het witte zand, langs kristalhelder water en op een soort zeewiergras dat heel geschikt zou zijn als Finse piste, maar mij nu niet meteen aan de rivièra doet denken.

Falsterbo, de Zweedse rivièra
Yep, ikzelf ben er ook bij

Op naar het Noorden

Terug aan de mobilhome ben ik helemaal opgebeurd, maar ook heel erg moe. We gaan dan ook allemaal heel erg vroeg slapen. Een beetje extra nachtrust zal goed doen. Maar eerst nog beslissen wat onze plannen voor de komende dagen zijn: het idee is om naar het Noorden te rijden en de sneeuwpret te gaan opzoeken. En – wie weet – vangen we nog een glimp van het Noorderlicht op. We zullen zien. Maar eerst staan ons nog een rit van een kleine 2000 km te wachten. Daar gaan we even over doen.

Een reactie achterlaten