De Paaspauze & een onverwacht afscheid

De cijfers gaan al een tijdje de verkeerde richting uit. De politiek heeft nu ook door dat er iets moet gebeuren. De Paaspauze is geboren: terug kleinere buitenbubbels, contactberoepen moeten opnieuw sluiten, winkelen mag enkel nog op afspraak, én ….. nog belangrijker voor onze kindjes: de scholen houden een afkoelingsweek. Het is een weekje vroeger paasvakantie. Een weekje vroeger afscheid nemen van de juf en de vriendjes op school. Erg jammer.

En dan gebeurt dit…

Donderdag 26 maart. De kindjes zijn nog maar net op school afgezet, of Bert krijgt alweer een telefoontje. De contact tracing. Ons Fien heeft een hoog risico contact gehad. Op de scouts was blijkbaar een kindje aanwezig dat nu besmet blijkt. Ons Fien moet onmiddellijk van school gehaald worden. Onze Lander ook. En we moeten in zelf-quarantaine. Het afscheid van de vriendjes, vriendinnetjes en de juffen is zo wel heel erg plots en onverwacht. Geen tijd om afscheid te nemen. Hun ‘klasjaar’ zit erop. Het schooljaar natuurlijk nog niet. De juffen worden binnenkort vervangen door 2 meesters.

We laten ons allemaal testen op Corona. Negatief, zo blijkt een dag later. Ons Fien moet over een weekje nog eens hertest worden en ondertussen in quarantaine blijven. Wij mogen weer buiten komen. Gelukkig maar. Want ik zou volgende week mijn laptop moeten gaan inleveren op Colruyt. 31 maart is mijn laatste werkdag. Nog één keertje naar Halle…