Corona – een maand voor vertrek

Het verbod op niet-essentiële reizen is gisteren verlengd tot na de paasvakantie, terwijl wij net in de paasvakantie zouden willen vertrekken. Het verbod dient om te vermijden dat mensen op korte termijn nieuwe, meer besmettelijke of gevaarlijkere varianten van Covid19 meebrengen naar België. Het is dus niet op ons ‘gemikt’. Maar hoe moeten we hiermee omgaan?

Het verbod op niet-essentiële reizen is verlengd tot nà de paasvakantie.

Er blijft trouwens een waterkans dat het verbod toch nog wordt ingetrokken. Vlak voor de paasvakantie (op 26/03) wordt het verbod nog eens geëvalueerd. Bij een (heel) goede evolutie, kan er dus toch nog iets veranderen.

Eigenlijk kunnen we momenteel enkel in Zweden terecht

Wat onze reisbestemming(en) betreft, kunnen we momenteel eigenlijk enkel in Zweden terecht: in Noorwegen raak je moeilijk binnen en raadt niet-essentiële verplaatsingen af; Finland is nog gesloten. In Zweden mag je nog binnen, mits je een negatieve test kan voorleggen én als je niet van Denemarken of Noorwegen komt: die grenzen zijn nog tot minimaal 31/03/21 gesloten.

We blijven de situatie opvolgen en zullen zien hoe het er begin april uit ziet. Toch een beetje spannend…

This Post Has One Comment

  1. Tante Angela

    hela heel de voorbereidingen gelezen, Een heel avontuur dat jullie in petto hebben.Nu met de corona extra spannend hoe het gaat verlopen Ik wens jullie het beste Tante Angela

Comments are closed.